"Відморозилися": Найбагатші депутати-декларанти проігнорували прохання волонтерів допомогти ЗСУ

Листи з проханням поділитися частиною коштів на потреби українських бійців були відправлені політикам, які увійшли до складу парламенту на хвилі постмайданівськіх настроїв.

Ілюстрація:Наш день

Десять депутатів України, яких волонтери в рамках благодійної акції "Е-десятина" попросили фінансово підтримати армію, не перерахували на рахунок жодної копійки. Про це повідомили волонтери проекту "Повернись живим" в Facebook, інформують Патріоти України.

Волонтери написали, що за нулі тепловізори не купити. Тому вони вирішили звернутися до державних чиновників, багатству яких можна тільки позаздрити. "Сьогоднішні адресати - справжні "слуги народу", тобто держслужбовці вищої ланки, матеріальним благополуччям яких можуть позаздрити ТОП-бізнесмени європейських країн.

А саме - це співробітники міністерств і губернатори, які очолили рейтинг найбагатших чиновників (що примітно, глава уряду цей рейтинг не очолює, але оскільки йому дісталося 4-е місце, він також отримає від нас)", - написали благодійники.

Листи були відправлені політикам, які увійшли до складу парламенту на хвилі постмайданівськіх настроїв, а саме: Мустафі Найєму, Єгору Соболєву, Сергію Лещенку, Олегу Мусію, Ользі Богомолець, Михайлу Гаврилюку, Ігорю Луценко, Володимиру Парасюку, Ганні Гопко та Сергію Висоцькому.

"Сьогодні вони представляють різні політичні сили, і у порівнянні з депутатами “старої школи”, їх статки виглядають більш ніж скромно. Попри це їм ми також запропонували допомогти армії. Чому? Тому, що серед вас є ті, хто отримуючи зарплату 2-3 тис грн - щомісяця переказує по 100-200 грн на тепловізори, і робить це вже третій рік поспіль. Крім того, ми вважаємо, що деколи має значення не тільки сума внеску, але й його системність. І поки ми готуємо як чергові звернення топ-посадовцям у їх адміністрації, так і наступні відправки тепловізорів та нічної оптики нашим військовим у зону АТО – нам потрібна ваша підтримка.

Адже, як показали перші десять днів акції #еДесятина, сьогодні, як і три роки тому – розраховувати ми можемо передовсім на власні сили." - йдеться в повідомленні.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.