​Відома журналістка навела факти умисного затягування розслідування справи Гандзюк (фото)

Ольга Худецька висловила своє обурення, щодо «дивного ходу» слідства у справі нападу на громадську активістку.

Керівником відділу прокуратури Херсонської області, який здійснює процесуальне керівництво у справі про напад на відому активістку Катерину Гандзюк, є прокурор Євген Красножон, через якого справу загибелі журналіста В'ячеслава Веремія свого часу було кваліфіковано як хуліганство.

"Юрій Луценко взяв сьогодні під контроль справу, це чудово, але давайте подивимося, хто ж керує процесуальними керівниками всієї Херсонщини? Чиї підлеглі так туплять разом із поліцейським слідством на пару і за добу все ніяк не почнуть раздупляться? А керує ними прокурор Євген Красножон. той самий, за якого загибель Веремія кваліфікувалася як хуліганство, а не вбивство", - написала у Facebook журналістка Ольга Худецька.

Вона нагадала, що провадження проти головного фігуранта справи Юрія Крисіна за статтею "вбивство" було закрите ухвалою за підписом Красножона. "Виринув він у Херсоні вже керівником відділу, нічого собі. Пішов на підвищення. Хоча цю постанову про закриття справи Крисіна щодо вбивства Веремія у 2018 році скасував суд, до речі, що зайвий раз зафіксувало документально, наскільки Красножон був неправий", - написала Худецька. Журналістка також нагадала, що напад на Гандзюк теж спочатку було кваліфіковано як хуліганство. При цьому, за її словами, слідство "гальмують" - за добу не зробили нічого, щоб по гарячих слідах розслідувати справу. Зокрема так і не була проведена експертиза речовини, якою облили активістку, і не було вилучено відео з камер спостереження. "І вишенька: один з подільників Крисіна у справі Веремія втік у "ДНР". За матеріалами справи, Крисіна на 18 лютого "підписав" Армен Горлівський, який зараз у "ДНР". Здавалося б, де зв'язок між сепарами, силовиками і нерозслідуванням нападів на журналістів і громадських діячів, так?" - резюмувала вона.

Нагадаємо, 31 липня на Гандзюк напали біля під'їзду її будинку. Невідомий чоловік облив її кислотою, в результаті чого активістка отримала серйозні опіки. Попередньо поліція кваліфікувала інцидент як "хуліганство", проте пізніше напад було перекваліфіковано на ч. 2 ст. 121 КК України "Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене з метою залякування потерпілого". Гандзюк відома своєю проукраїнською позицією, а також критикою на адресу органів влади, зокрема обласного управління Нацполіції Херсонщини.

Опублікував: Тетяна Ісічук

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...