Відповідь речнику Митрополії: Трампу та Москві начхати на УПЦ, Ви залежите лише від нас. Народ буде діяти силовим методом - і жоден закон тоді не допоможе.

Ви правда думаєте, що увесь світ слідкує за кожним кроком "знедоленої" МП в Україні? Новинський теж так думав... Думав-думав, та "в суп попал".

Ісус виганяє торговців з храму. На зрадників чекає те саме.

Сьогодні речник УПЦ (МП) на своїй сторінці в "Фейсбуці" написав, що на його думку, "скандальні законопроекти" щодо зміни назви Церкви і т.п., які направлені, на думку керівництва МП, саме проти їх конфесії, більше у Раді не "проштовхують". І речник заявив, що "затишшя" пов'язане з... обранням Дональда Трампа!..

"Шановні друзі! А ви звернули увагу на те, як раптово затихла інформаційна кампанія і припинилися спроби окремих сил у Верховній Раді проштовхнути скандальний законопроект 4128 щодо зміни релігійної підлеглості? Так само як не чути нічого і про спрямовані проти нашої УПЦ законопроекти 4511 і 5309. І по часу це співпало з президентськими виборами в Америці. Як тільки там вибрали Трампа, так і все в нас тут в цій сфері затихло. Можливо, є якісь інші причини, не знаю. Верховна Рада ж працює...", - пише речник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

Цікаво, отець Миколай, ви правда думаєте, що Трампу не начхати з високої колокольні на ваші проблеми та чвари? Чи що увесь світ слідкує за кожним кроком "знедоленої" МП в Україні? Новинський теж так думав... Думав-думав, та "в суп попал". А хотів у президенти... :).

Чи ви, отець Миколай, не помічали, що у ваших парафіян є нагальніші проблеми, аніж юридична назва МП та наслідки самоідентифікації громадян у храмі? Ви не знаєте, що у країні війна? Що нічим платити за комуналку (поки ви хизуєтеся у соцмережах закордонними турами по Греціях-Афонах-США-Болгаріях)? Що зростає злочинність?..

Так от я вам розповім. Церква - це, звісно, дуже важливо. Але ваші чвари з цими законопроектами - це просто смішно! Невже ви не розумієте, що вже немає значення, приймуть ці закони чи ні?! - бо у будь-якому разі народ не збирається чекати "словоблудия" влади, та коли буде діяти - то лише силовим методом, і ніякий закон чи його відсутність не допоможе митрополиту чи єпископам, якщо їхні слова чи дії будуть спрямовані проти України та свого народу і стануть останньою краплею!

І тоді - Трамп та весь світ (який, нагадаю, НЕ лежить у ваших ніг) навіть не згадає про ваше існування. І кожен священик, який щиро підтримував "русский мир" (а таких навіть у одному Києві ой як багато) опиниться не дуже в зручному положенні перед натовпом обурених українців.

Досить вважати, що ви настільки важлива структура. Важлива у Церкві тільки віра, відданність своєму Богу та народу, чесність, і найголовніше - розуміння справжніх, побутових проблем своїх парафіян та допомога їм! Кожен зі служителів, який має ці чесноти - це дійсно священик. А той, хто обдурює народ та веде його до погибелі, кому начхати на наших захисників, хто ненавидить власну державу - просто черговий зрадник, чиє ім'я історія навіть не згадає, а якщо згадає, то без ненависті - лише з презирством!

Подумайте про це, отче. А не про "геополітику, Трампа та таку "незрівнянну повагу" всього світу до особистих проблем вашого митрополита", який через особисті психологічні проблеми боїться сказати хоч щось принаймні рішуче.

Краще б, отець Миколай, якщо вже без геополітики ніяк, ви би прибрали з Лаври своїх "казаків", які занесені у базу "Миротворця" як терористи. Та здали б їх у СБУ. Це так, для початку нормальної розмови.

Це ваша робота. Ваша служба. Ваш обов'язок - думати про нагальні проблеми парафіян та допомагати! А не стикати усіх навколо себе лобами та вважати свою організацію "пупом землі".

P.S. Особисто до отця Миколая: Після мого посту виправдовуватись або звинувачувати не треба. Я пропоную вам лише інформацію для роздумів. Не від Трампа ви там залежите. І не від Москви навіть (хоча самі, можливо, так вважаєте). А, і навіть не від Ради! Ні. Ви залежите лише від нас.

Церковний Цинік.

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Повівся на забаганку малого собі на голову: Американець подарував синові восьминога і незабаром дуже пошкодував про це (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 5:58

Спочатку сім'я з подивом виявила, що замість самця їм продали самку. Трохи згодом Терренс відклала яйця, які виявилися заплідненими. У результаті замість одного восьминога у Кліффордів з'явилося ще 50 штук. Кемерон Кліффорд, 36-річний стоматолог з Окла...