Відповість за вбивство українки: В Єгипті скарають на горло місцевого чиновника

Рішення суду направлено на затвердження верховному муфтію Єгипту, який, згідно з судовою практикою, зобов'язаний візувати всі винесені судом смертні вироки.
Вбивство сталося у Хургаді. Фото: соцмережі.

Кримінальний суд провінції Червоне море засудив єгиптянина до смертної кари за звинуваченням у вбивстві громадянки України з метою крадіжки. Про це повідомляє Egypt Independent, передають Патріоти України.

Рішення суду направлено на затвердження верховному муфтію Єгипту, який, згідно з судовою практикою, зобов'язаний візувати всі винесені судом смертні вироки. Остаточний вердикт оголосять 4 травня, йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, 21 лютого у місті Хургада було вбито 29-річну громадянку України Марину Адіклану, яка проживала на території Єгипту в цивільному шлюбі з громадянином цієї країни. Жінка працювала в готелі "Хургада" у якості співробітника по роботі з гостями. Вона була вбита державним службовцем на ім'я Амр Р. в її будинку на вулиці Шератон в Хургаді, зазначає видання.

Поліцейські встановили, що вбивця увійшов до квартири жертви, щоб пограбувати. Він спробував напасти на українку, але вона відбивалася. Потім нападник кілька разів ударив її ножем, перед тим, як втекти.

На тілі злочинця після його арешту було виявлено травми та подряпини, які завдала жертва під час опору. Також, як додали в поліції, в пральні було знайдено його одяг, заплямований кров'ю. Тіло вбитої жінки виявив її цивільний чоловік, коли повернувся додому з роботи.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...