Відповість за все: Затримано "беркутівця", причетного до побиття автомайданівців

Екс-"беркутівець" більше місяця розшукувався органом досудового розслідування.

"Беркут" під час Євромайдану. Ілюстрація:tsn.ua

За підозрою у причетності до злочинів проти активістів Євромайдану затримано колишнього співробітника київського спецпідрозділу міліції "Беркут". Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, інформують Патріоти України.

Затримання відбулося 16 березня. У ГПУ зазначили, що екс-"беркутівець" більше місяця розшукувався органом досудового розслідування за перевищення влади та незаконне затримання за попередньою змовою з іншими працівниками спецпідрозділу "Беркут" активістів Євромайдану в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на Кріпосному провулку у Києві.

У Генпрокуратурі наголошують, що "беркутівці" під час затримання застосували до активістів насильство та пошкодили їхній мікроавтобус.

Затриманому інкримінується також службове підроблення рапорту та надання завідомо неправдивих свідчень, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Екс-"беркутівцю" повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 (скоєння злочину групою осіб за попередньою змовою), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве свідчення) Кримінального кодексу України і до суду внесено клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У ГПУ нагадали, що обвинувальний акт стосовно командира роти "Беркут" щодо організації скоєння зазначених злочинів підлеглими йому бійцями вже розглядається в суді.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...