Відвідати Санта-Клауса недорого: Журналісти дізналися, у скільки обійдеться бюджетний візит до Лапландії (відео)

"Після серії сюжетів про поїздку до Санта-Клауса в Лапландію, яка обійшлася у 80 тис. гривень на родину, до редакції масово почали надходити листи та коментарі про те, як усі мріють побачити казку, однак сума не підйомна", - йдеться у сюжеті ТСН, повідомляють Патріоти України. Цитуємо далі:

"Журналістка летіла за допомогою турагенції, котра замовляла квитки і бронювала проживання. Переліт із Києва до Рованьємі з однією 7-годинною пересадкою в Гельсінкі обійшовся у 45 тисяч гривень на трьох. Якщо не лінуватися і самому прокладати маршрут, а квитки замовляти через інтернет - витрати на дорогу можуть бути значно меньші.

Наприклад, із Києва до польського Гданська квиток коштує 759 гривень, але ніч доведеться провести в аеропорту. Далі переліт у фінське місто Турку - плюс ще 310 гривень. Півдня очікування і ще 13 годин потягом з Турку до Лапландії в Рованьємі за 1568 гривень. Загалом виходить два з половиною дні, але такий маршрут підійде для майже дорослих та витривалих дітей, але не для малят.

У зворотному напрямку найдешевше летіти з Рованьємі до Гельсінкі, чекати ніч, зранку до Риги, чекати годину і далі у Київ. 4600 грн - це дорожче, ніж до Лапландії, однак швидше - лише півтора дня. Отже, на дорогу загалом можна витратити 21,7 тис. грн на трьох - на 23 тисячі менше, ніж через турагентство і переліт з однією пересадкою.

За три ночі в найдешевшому готелі сплачено 14,5 тисяч гривень, однак можна винайняти самим квартиру за акційною ціною і заплатити 8375 за три доби. Харчування у готелі, кафе і буфетах обходиться щонайменше 40 євро з людини на добу, але можна купувати їжу в супермаркеті - і тоді вкластися у 10 євро на день на людину. Зустріч із Сантою безкоштовна, а доїхати до нього з міста не на таксі, а на автобусі коштує лише 5 євро. Головне, стримувати дитину, щоби не просила іграшок, які продаються на кожному кроці. Якщо ж Санті дуже сподобається дитячий виступ, можна отримати і безкоштовний презент. Нашою метою було дослідити увесь бюджет казкової поїздки, отже, ми каталися на оленях та собаках. Якщо це викреслити - можно зекономити 180 євро.

Але якщо ви журналіст чи професійний фотограф або блогер з бодай десятком тисяч підписників у соцмережах, то маєте шанс на безкоштовну поїздку. Фіни дуже шанують рекламу, тож можна сміливо користуватися цим - пообіцяйте, що прорекламуєте їх в Україні, і з вас грошей не візьмуть.

Загалом на родину з трьох людей поїздка може коштувати 33 тисячі гривень – це на три дні плюс дорога. Телевізійний експериментобійшовся в 2,5 рази дорожче, але це у високий сезон. Санта ж працює і влітку, коли казкова поїздка може бути ще дешевшою - і до неї, як бонус, ви отримуєте гарантоване північне сяйво".

"То шо ти робиш то не "іскуство". А повна х**ня!": Соня Морозюк хотіла вразити підписників процесом написання картини, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 20:44

Вулична художниця, одіозна екснаречена Романа Гринкевича Соня Морозюк у себе в Instagram виклала відео, на якому показала, як створює нову картину. І – очікувано нарвалась на хвилю хейту, передають Патріоти України. На початку процесу Соня у рукавичках...

"Йому було прикро через позицію доньки": Ані Лорак відмовилася співати патріотичні пісні на слова свого батька

четвер, 18 квітень 2024, 20:32

«Певно, не дозволили продюсери», – здогадується пані Валентина. Мирослав дуже любив свою доньку Кароліну, говорить його колега. Валентина Макогон розповіла, що до 2014 року Кароліна спілкувалася з батьком, навіть допомагала йому фінансово. «Як їхні сто...