Війна почалася у 1991 році: В УПЦ КП зробили різку заяву на адресу Росії

Визнання автокефалії Української православної церкви означає на сакральному рівні, що Україна є незалежною державою, а українці - нацією, переконані в УПЦ КП.

Євстратій (Зоря). Фото: ЗМІ

Росія почала гібридну війну в 1991 році, коли РПЦ відмовилася визнавати незалежність Української православної церкви. Про це заявив прес-секретар УПЦ КП, архієпископ Євстратій (Зоря) в ефірі "Радіо Cвобода", повідомляють Патріоти України.

За його словами, Московська патріархія відмовилася визнавати незалежність УПЦ через те, що спецслужби Росії, які впливали на РПЦ, розраховували швидко повернути Україну.

"Те, з чим Україна зіткнулася в останні чотири роки, - це практично те, з чим Київський патріархат стикається з 1991-го. Гібридна війна почалася не в лютому 2014 року, після окупації Криму, а в жовтні 1991-го, коли Московська патріархія відмовилася визнавати рух української церкви до автокефалії", - сказав архієпископ Євстратій.

Він підкреслив, що визнання автокефалії Української православної церкви означає на сакральному рівні, що Україна є незалежною державою, а українці - нацією.

"Ті сили в структурі державної влади Росії і тодішнього Радянського Союзу, які мали вплив на Московську патріархію (найперше сили зі спецслужб), розраховували на швидку реінтеграцію. Єдина структура Московської патріархії на всьому пострадянському просторі для них була кістяком цієї реінтеграції", - сказав прес-секретар УПЦ КП.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...