"Він був "ботаном": Інструктор розповів, як вчив Рослякова стріляти (фото)

Підозрюваний у масовому вбивстві у коледжі в Керчі Владислав Росляков навчався стрільбі з вогнепальної зброї всього 6 годин протягом 1 дня. Навчання Росляков пройшов 18 липня 2018 року. Про це розповів працівник приватної школи охоронців у Сімферополі "Егіда +" Леонід Ящук, який і навчив стріляти Рослякова, повідомляють Патріоти України.

Наша програма розрахована на шість годин. Це, знаєте, як раніше на підприємствах проходили технічний мінімум. Потім випускник повинен ще отримати ліцензію на зброю, – розповів Ящук.

Він також розповів, що Росляков не навчався стріляти із якоїсь конкретної зброї, оскільки в цій школі охоронців здобувають тільки теоретичні знання. Для навчання у школі студент політехнічного коледжу надав паспорт і медичну довідку, в якій було зазначено, що Росляков не має психічних захворювань і не перебуває на обліку у нарколога.


Свідоцтво Рослякова про пройдений курс навчання стрільбі


Росялков пройшов курс навчання стрільбі

Інструктор також зізнався, що керченський стрілець склав на нього найсприятливіше враження. "Він зовсім не був схожий на любителя зброї. Швидше на "ботаніка", ніж на хлопця-любителя серйозних іграшок. Я відразу звернув на Рослякова увагу як на цілеспрямованого юнака. Знання по зброї і безпечного з нею поводження він, немов ковтав, – розповів Ящук.

Він уточнив, що викладав Рослякову правову і вогневу підготовку, до якої входить вивчення правил безпечного поводження зі зброєю та надання першої медичної допомоги. Інструктор також розповів, що запитував у Рослякова, яку саме зброю хлопець планує придбати, проте той ухилявся від прямої відповіді.

"Отримував ухильні відповіді. Все зводилося до того, що він, нібито, просто хоче стати мисливцем і рушницю ще собі не приглядів", – сказав Ящук.

Він також розповів, що навчання у школі охоронців коштує 6 тисяч рублів, проте Рослякову зробили знижку і він заплатив усього 4 тисячі. "Він говорив, що з фінансами туго. Керівництво пішло йому на зустріч. Зараз же на ринку конкуренція, тому доводиться проявляти в таких питаннях гнучкість", – пояснив інструктор

Аби створити відчуття кризи: Samsung запровадив 6-денний робочий тиждень

вівторок, 23 квітень 2024, 16:48

Samsung Group запровадив шестиденний робочий тиждень для керівників всіх підрозділів компаній. Головною причиною є труднощі в бізнесі. Про це повідомляє Business Insider, передають Патріоти України. Деякі керівники підрозділів почнуть працювати за нови...

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...