"Він був справжнім воїном, воїном і загинув": Побратими розповіли подробиці смерті юного патріота Мирослава Мисли

Група терористів впритул наблизилася до позицій українських захисників та підступно відкрила вогонь зі стрілецької зброї

Його кров на руках наших ворогів. Фото: "Фейсбук"

Бойові побратими офіцера 93-ї ОМБ Мирослава Мисли, який загинув біля Кримського на Луганщині 2 жовтня, відзначають, що він був був справжнім воїном і загинув, як герой. Про це йдеться на сторінці 93-ї окремої механізованої бригади у "Фейсбуці", повідомляють Патріоти України.

Незважаючи на те, що військовослужбовці 93-ї окремої механізованої бригади суворо дотримуються режиму припинення вогню та понад місяць не здійснювали жодного пострілу в бік противника, незаконні збройні формування вчора, 2 жовтня, зухвало й цинічно порушили досягнуті в Мінську домовленості, що призвело до трагічних наслідків.

"Група терористів впритул наблизилася до позицій українських захисників та підступно відкрила вогонь зі стрілецької зброї. Як результат, поранення, несумісне з життям, отримав командир механізованого взводу молодший лейтенант Мирослав Мисла. Після цього бойовики протягом чотирьох годин вели щільний обстріл позицій із мінометів калібром 82 мм та 120 мм, станкових автоматичного та протитанкового гранатометів, великокаліберних кулеметів. Вогонь у відповідь українськими воїнами не відкривався", - йдеться в повідомленні.

Представники Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін нарахували понад 120 воронок від влучання мін калібром 82 мм та 13 воронок від розривів 120-мм мін.
Як повідомляється, молодший лейтенант Мирослав Мисла (04.07.1992 - 02.10.2016) добровольцем відправився на фронт улітку 2014 року. Із 21 травня 2015 року проходив військову службу за контрактом у 93-ї окремій гвардійській механізованій Харківській бригаді. Брав участь у бойових діях на Донецькому напрямку, зокрема в селищі Піски. У 2016 році він, історик за освітою, закінчив курси військової підготовки, отримав первинне офіцерське звання "молодший лейтенант" та був призначений командиром механізованого взводу.

Юний патріот, досвідчений боєць та перспективний офіцер Збройних сил України, він віддав за свою державу і свій народ найдорожче - власне життя…

"Він був справжнім воїном, воїном і загинув", - сказали про Мирослава Мислу його бойові побратими. Командування та особовий склад 93-ї окремої механізованої бригади висловлюють щирі співчуття матері Мирослава - Наталії Іванівні Мисла. Бійці 93-ї ОМБр обіцяють, що ім'я Героя ніколи не буде забуте.

Вічна пам'ять Герою! Не забудемо! Не пробачимо ворогів!

Винятки з закону: Ось кому не треба особисто йти до ТЦК

четвер, 2 травень 2024, 18:56

Що ближче новий закон про мобілізацію до набуття чинності (18 травня), відкриваються все більше нових сюрпризів, які підготували для українців законодавців. І один з них - неможливість оновити особисті дані про себе без обов'язково відвідування ТЦК та ...

Спершу була сварка: В Угорщині жорстоко вбили українця

четвер, 2 травень 2024, 18:45

У Будапешті внаслідок суперечки та бійки українець отримав смертельні ножові поранення і помер на місці. Про це повідомляє пресслужба поліції, передають Патріоти України. За даними правоохоронців, 1 травня до Центру управління діяльністю Головного упр...