Він допомагав українським ВМС: У Росії вченого кинули до в'язниці на 8 років за держзраду на користь України

Чоловіка звинуватили у надсиланні Україні секретної інформації.

Капітан першого рангу Владислав Нікольський. Фото:kommersant.ru

У Санкт-Петербурзі ученого Владислава Нікольського засудили до 8 років за державну зраду через шпигунство і контрабанду на користь України. Про це повідомляє місцеве видання Фонтанка, зазначають Патріоти України.

Як зазначається, колишнього старшого наукового співробітника 1-го ЦНДІ (кораблебудування і озброєння ВМФ) визнали винним за всіма пунктами звинувачення і за сукупністю засудили його до 8 років суворого режиму з обмеженням волі на півтора року.

Зокрема, Нікольському інкримінували передачу українській стороні документації на десантний корабель "Зубр", спроектований конструкторським бюро "Алмаз". Водночас у термін покарання зарахований арешт з жовтня 2012 року.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...