"Він не герой, а штатний чекіст": У Львові розмалювали могилу НКВДиста Кузнецова (фото)

Активісти націоналістичної організації С14 Львів розмалювали могилу і вимагають перепоховання радянського розвідника Кузнєцова.

У Львові представники праворадикальної організації С14 розмалювали жовтою фарбою могилу героя СРСР Миколи Кузнєцова на Пагорбі Слави, щоб привернути увагу до питання перепоховання радянського розвідника, повідомляють Патріоти України.

"Для українців він не герой, а штатний чекіст. Він ніякий не розвідник - це радянський міф, який Росія далі плекає", - йдеться в повідомленні С14 в Facebook .

За словами організаторів даної акції, Кузнєцов "організовував провокації, зіштовхуючи німецьких окупантів з українськими націоналістами: він підкидав документи націоналістів біля убитих тел німецьких офіцерів, вказуючи, що теракт нібито скоїли бійці УПА".

"Тому і був в" чорному списку "українського підпілля", - пояснили націоналісти.

На пам'ятнику, який встановлений на могилі Кузнєцова, праворадикали жовтою фарбою намалювали тризуб, ріжки на голові і написали "ворог УПА" і "кат".

Довідка: Микола Кузнєцов - радянський диверсант-розвідник, агент НКВД, загинув у Львівській області.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...