Віриш в Бога - плати! В одній з церков на Львівщині вивісили списки боржників пожертв

Настоятель церкви радить незадоволеним звертатися до суду.

Ілюстрація: ЖЖ

У Жовківському районі парафіяни церкви Покрови пресвятої Богородиці УПЦ (КП) опублікували список жителів села, які заборгували пожертви на храм. При вході до церкви вивісили кілька листків із прізвищами парафіян і сумами, які ті сплачували кожного місяця. Окрім того є окрема колонка із боргом за 2015 рік, повідомляють Патріоти України з посиланням на ZAXID.NET.

Зі списків зрозуміло, що один мешканець села в місяць має сплатити церкві 15 грн, якщо у сім'ї є кілька осіб, то ця сума збільшується (для сім'ї з трьох осіб – це 45 грн, для п'яти - 75 грн).

Настоятель церкви Покрови пресвятої Богородиці отець Іван Баранич розповів, що рішення вивісити списки жертводавців прийняли самі парафіяни, хоча не уточнював, хто саме це вирішив.

"Раніше в церкві під час служби ходили з тарілкою - хто хотів, той кидав туди гроші, хто не хотів, той не кидав. Сама громада вирішила не робити таких зборів, натомість вирішили укласти такий список і так збирати кошти. Наприклад, є такі, хто в церкву ніколи не ходить, але якщо похорон чи щось інше треба, то священик це виконує. Тому парафіяни порадилися і таким чином таких людей теж залучили до повноцінного церковного життя", - розповів Іван Баранич.

За його словами, у церкві ніколи не відмовляли боржникам у їх проханнях. "Ці списки просто висять і все. Хочеш, ходиш, не хочеш - не ходи. Але між собою люди погодилися, щоб всі були більш-менш відповідальними перед обов'язком церкви, то зробили такі списки. Але як хтось не проплатив, то у нас такого немає, що ми не хоронимо чи не вінчаємо", - пояснив настоятель церкви.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...