Влада розповіла, що змінить для цивільних і волонтерів перехід до проведення Операції Об'єднаних сил (відео)

В якихось місцях буде більш жорсткий режим перевірки: хто пересувається, коли, з якою метою.

Юрій Гримчак. Фото: Громадське радіо.

Завершення антитерористичної операції (АТО) і перехід до проведення Операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі нічого суттєво не змінить для мирних жителів, які проживають у зоні конфлікту. Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак, передають Патріоти України.

"Єдине - під час проведення Операції Об'єднаних сил можливі якісь обмеження щодо пересування, можливо, в якихось місцях буде більш жорсткий режим перевірки: хто пересувається, коли, з якою метою. Можливо, частково буде важче працювати журналістам або блогерам. Чому? тому що у нас досить часто були витоки інформації про переміщення військ, про підготовчі дії і так далі", - сказав він.

У той же час Гримчак додав, що з точки зору формальностей це жодним чином не вплине на законослухняних громадян. Він нагадав, що антитерористичну операцію, згідно з чинним законодавством, проводив Антитерористичний центр при Службі безпеки України (СБУ) на чолі з першим заступником голови СБУ. Хоча вже приблизно рік на лінії розмежування залишилися тільки військові частини: Національну гвардію вивели на другу і третю лінії, і війну сьогодні ведуть фактично військові.

"Це сьогодні, виявляється, зайва ланка. Причому сам голова СБУ пан [Василь] Грицак каже: "Наші офіцери не мають достатніх знань для організації військових дій, вони фахівці в іншому: боротьба з тероризмом, перехоплення ДРГ, агентура". І тому на сьогодні ми фактично повернулися до того, що повинно бути. Ми спростили управління військами. Військові є головними, командувачем Об'єднаних сил є генерал [Сергій] Наєв, і всі підрозділи, в тому числі Служби безпеки, Національної гвардії, Національної поліції і Збройних сил, підпорядковані цьому Об'єднаному штабу", - підсумував Гримчак.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...