Влада розповіла, що змінить для цивільних і волонтерів перехід до проведення Операції Об'єднаних сил (відео)

В якихось місцях буде більш жорсткий режим перевірки: хто пересувається, коли, з якою метою.

Юрій Гримчак. Фото: Громадське радіо.

Завершення антитерористичної операції (АТО) і перехід до проведення Операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі нічого суттєво не змінить для мирних жителів, які проживають у зоні конфлікту. Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак, передають Патріоти України.

"Єдине - під час проведення Операції Об'єднаних сил можливі якісь обмеження щодо пересування, можливо, в якихось місцях буде більш жорсткий режим перевірки: хто пересувається, коли, з якою метою. Можливо, частково буде важче працювати журналістам або блогерам. Чому? тому що у нас досить часто були витоки інформації про переміщення військ, про підготовчі дії і так далі", - сказав він.

У той же час Гримчак додав, що з точки зору формальностей це жодним чином не вплине на законослухняних громадян. Він нагадав, що антитерористичну операцію, згідно з чинним законодавством, проводив Антитерористичний центр при Службі безпеки України (СБУ) на чолі з першим заступником голови СБУ. Хоча вже приблизно рік на лінії розмежування залишилися тільки військові частини: Національну гвардію вивели на другу і третю лінії, і війну сьогодні ведуть фактично військові.

"Це сьогодні, виявляється, зайва ланка. Причому сам голова СБУ пан [Василь] Грицак каже: "Наші офіцери не мають достатніх знань для організації військових дій, вони фахівці в іншому: боротьба з тероризмом, перехоплення ДРГ, агентура". І тому на сьогодні ми фактично повернулися до того, що повинно бути. Ми спростили управління військами. Військові є головними, командувачем Об'єднаних сил є генерал [Сергій] Наєв, і всі підрозділи, в тому числі Служби безпеки, Національної гвардії, Національної поліції і Збройних сил, підпорядковані цьому Об'єднаному штабу", - підсумував Гримчак.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...