"Вогняне пекло" на Землі: У Гватемалі "вибухнув" вулкан, десятки загиблих, сотні поранених (фото, відео)

Це виверження вже назвали одним із найсильніших за останні роки.

Скріншот

У Гватемалі сталося потужне виверження вулкана Фуего, у результаті якого вже загинули десятки людей, сотні отримали поранення, повідомляють Патріоти України.

Число жертв виверження вулкана Фуего в Гватемалі зросло до 25. Раніше повідомлялося про сім загиблих. Всього в потенційно небезпечній зоні можуть знаходитися до мільйона осіб. У результаті попелом засипало сім муніципалітетів країни. Через НП довелося евакуювати 2 тисячі осіб.

Більшість загиблих і постраждалих потрапили в пастку лави, яка зійшла з вулкана. Крім того, кілька десятків людей зникли безвісти. Також через активність Фуего довелося закрити міжнародний аеропорт столиці Гватемали "Аурора".

Фуего входить в число найактивніших вулканів на території Гватемали. Він знаходиться всього в декількох десятках кілометрів від столиці республіки. Перший раз в 2018 році він прокинувся 12 квітня.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...