Волонтери про ситуацію на Світлодарській дузі: Бійці дуже просять не розганяти паніку і не вірити чуткам

Військові кажуть, що в регіоні стабільно важко, але всі позиції вдається утримувати – і старі, і нові.

Світлодарська дуга. Фото: "Главком"

Волонтери розповіли про вранішній бій на Світлодарській дузі та ситуацію, яка там склалася наразі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву у волонетрській групі "Повернись живим" на Facebook.

Повідомляється, що 20 грудня о 6:00 ранку російські війська знову спробували атакувати позиції на Світлодарській дузі, які напередодні зайняли війська Збройних сил України. "Звичайно, ніхто не хоче віддавати свого, але наші воїни першу атаку відбили", - йдеться у повідомленні.

Зазанчається, що станом на 11:30, коли вдалося поговорити з представниками батальйону 54-ї бригади, бойові дії на цьому напрямку не припинялися. "Була друга спроба вибити наших військових із зайнятих позицій. Військові кажуть: "Стабільно важко, але всі позиції утримуємо – і старі, і нові", - повідомляють волонтери.

Крім того, повідомляється, що вчора ввечері росіяни знову, "як ненормальні" обстрілювали артилерією, мінометами та іншим озброєнням наші позиції. "Один наш військовий загинув, четверо отримали поранення. Сьогодні зранку також маємо втрати. Але знову ж, цитуючи бійців: "Якби не було втрат, ми вже були б відтіснені до Бахмута, а так – все під контролем!", - йдеться у повідомленні.

Також волонтери зазначають, що українські бійці "дуже просять не розганяти паніку і не вірити чуткам". "Хлопці на нових позиціях опинилися відірваними від основних підрозділів. Зв’язок є з усіма, хоча до позицій справді важко добиратися", - передають волонтери. Нагадаємо, протягом дня та ночі 18 грудня на Світлодарській дузі відбувся важкий бій. За офіційними даними в української сторони 6 загиблих, за інформацією волонтерів - 19 загиблих.

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...