Вона так дістала КГБ, що її засудили в 76 років і везли етапом на Далекий Схід: Гадаєте, в радянські часи від людини нічого не залежало?

Оксана Мешко не тільки вижила, а потім іще змогла в майже 80 років злітати до Сполучених Штатів та Австралії та заснувати антикомуністичну партію.

Оксана Мешко. Архівне фото.

"Коли будете вкотре чути про те, що в радянські часи від людини нічого не залежало, згадайте Оксану Яківну Мешко. Вона так дістала КГБ, що її засудили в 76 років і везли етапом на Далекий Схід кілька місяців із повіями й убивцями, робили все, щоб вона померла в дорозі", - пише Вахтанг Кіпіані на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"А вона не тільки вижила, а потім іще змогла в майже 80 років злітати до Сполучених Штатів та Австралії, повернутись додому, підтримати студентське голодування в жовтні 1990-го із друзями-політв'язнями й узяти участь у творенні першої масової антикомуністичної партії у новітній історії – УРП".



Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...