Вони "гавкають"! У київському зоопарку з'являться найменші олені в світі (відео)

У Київському зоологічному парку з'явилися мунтжаки - одні з найменших оленів у світі, повідомляють Патріоти України.

Крім свого розміру, ці тварини знамениті ще і специфічними звуками, які вони видають. Саме за це їх і називають гавкаючими оленями. Однак, це справжні олені зі справжніми рогами, повідомляє прес-служба зоопарку.

"Знайомтеся - нові жителі Київзоо. Це сім'я мунтжаків, одних із найменших оленів у світі, розміром з собаку! Схожість з собачкою ці малюки підсилюють своїм гавкотом і трисантиметровими іклами. Але, це справжні олені! І роги у них справжні", - відзначили в повідомленні.

Мунтжак або гавкаючий олень (Muntiacus) - найстаріший рід оленів у світі. Він виник біля 15-35 млн років тому в епоху міоцену, його найстаріші залишки знайдені на території Франції, Німеччини та Польщі. Рід має 12 сучасних видів, що поширені у Південній та Південно-Східній Азії, Китаю та деяких районах Японії.

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...