Вони навіть в ОАЕ в вишиванках ходили! У центрі Вінниці жорстоко побили іноземців-патріотів України

"Через жорстоке побиття чоловіка і старшого сина до мене звернулась українська мусульманка, що зараз проживає в Еміратах", - пише на своїй сторінці в Фейсбук муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"В центрі Винниці чоловіка та дитину побили нетверезі чоловіки, що виявились за фахом вчителями (!!!). А навколо була купа людей, що навіть не намагались якось захистити постраждалих, а просто знімали побиття на камеру! За словами жінки, це побиття є злочином на грунті расової нетерпимості. Вона вважає, що чоловіка та сина побили через те, що вони є арабами. Я не хочу, щоб в нас в Україні було як в Росії, де скінхеди б'ють людей через те, що вони іншої національності, або іншого кольору шкіри. Ми - українці здорова нація, в нас не мусить бути такого. Тому я вважаю, що покарання мусить бути адекватним злочину, і звертаю увагу правозахисніків на такі випадки.

Elena Polyakova-Al Hourani – корінна вінничанка, але вже багато років живе в Арабських Еміратах. Там її сім’я ще з початку війни підтримувала Україну, тамтешнє земляцтво запрошує на відпочинок українських воїнів, завжди радо і щедро їх зустрічають та допомагають. Чоловік та діти Олени серед цих патріотів.
Декілька днів тому Олена з сім’єю приїхали у рідну Вінницю. Вони довго чекали цієї нагоди, жінка сумувала за малою батьківщиною, розповідала подругам, як хоче надихатися рідним вінницьким повітрям. Але Вінниця зустріла їх, як ворогів зустрічають. Чоловіка та 16-річного сина Олени жорстоко побили невідомі просто у центрі міста, коли ті зайшли в “Макдональдс” за морозивом. Ось що про цю НП розповіла Олена:

«Поверталися ввечері додому. Середній син попросив морозива у “Макдональдс”, але там була перерва. Я втомилася і пішла з молодшим сином додому. Двоє старших дітей залишилися з татом чекати відкриття ресторану. Тільки я зайшла додому, телефонує середній син і в істериці розповідає, що б’ють батька і брата. Не знаю, як я летіла назад, дорогою ще викликала поліцію. Прибігла і побачила чоловіка на землі, він блював кров’ю… Старший син, у синцях, нахилився над татом. Потім з’ясувалося, що чоловік замовив морозиво у “МакДрайв” і чекав неподалік. Тут підійшли двоє невідомих чоловіків і причепилися до сина. Їм не сподобалось, що він нагнувся зав’язати шнурки на кросівках. Батько на словах заступився за малого, але намагався не нагнітати ситуацію, бо бачив, що незнайомці «під градусом». Але один з них раптово вибив у чоловіка цигарку і вдарив в обличчя, другий тим часом його тримав… Після декількох ударів чоловік впав, але нелюди продовжували його бити ногами… Старший син хотів заступитися за батька, але один з «дядечків» його вдарив. У цей час поряд знаходилося багато молоді, але ніхто не допоміг… Єдиний «плюс», що хтось із глядачів знімав усе це з самого початку на відео і там видно, хто почав бійку.

«Швидку» чекали хвилин 30, дзвонили тричі! Заторів у місті не було, бо пізня година. За цей час людина може й Богові душу віддати… У результаті тих двох нелюдів забрала поліція. У дітей психологічна травма, в Еміратах вони такого ніколи не бачили. Старший син із синцями. У чоловіка черепно-мозкова травма, вибиті зуби та зламаний ніс…»

Як згодом стало відомо, у старшого сина Олени лікарі діагностували струс мозку, дитина зараз на лікуванні. Чоловік – госпіталізований. Жінка при надії, але вимушена розриватися між лікарнями та поліцією…

– Я обожнюю Україну. Ще вчора мріяла повернутися додому, а сьогодні у мене все перемішалось… Тут на кожному кроці тебе може знайти якесь бидло, яке просто шукає, кому дати в морду… Вони почали ще з ресторану, там не нарвалися на пригоди, то знайшли моїх хлопців на вулиці. І натовп глядачів, яким все одно, що гамселять батька при його ж дітях, ніхто не допоможе… – обурена Олена.

На допомогу Олені з чоловіком одразу прийшли вінницькі волонтери та атовці. Друзі готові бути із постраждалими до кінця, поки справедливо не покарають їхніх кривдників. – Олена з чоловіком та дітьми навіть в Еміратах ходять у вишиванках. Вони справжні патріоти. Коли ми приїжджали з нашими воїнами до них на відпочинок, вони дуже гарно нас зустріли, допомагали в усьому. Ці люди не заслуговують на таке ставлення тут – у рідному місті. Вінниця асоціює себе з європейським містом, містом «усміхнених людей», але усі ці гучні лозунги нівелюються після такого інциденту. У такі моменти просто соромно за своїх земляків, – каже волонтерка Ірина Мазур. – Звичайно, ми не залишимо наших друзів у біді, будемо допомагати. Ті, хто у центрі міста гамселить людей на вулиці, хто підняв руку на дитину, має відповісти за свої вчинки, ким би вони не були за своїм статусом. Це має бути показово, щоб більше такого не повторилося і ми не соромили наше місто".

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...