"Ворог поводиться агресивно": Боєць "Джин" розповів, що відбувається на фронті

Невисокий, сіроокий, він говорить тихо й окремі слова проказує так повільно, наче вчитель у школі, коли хоче привернути увагу учнів, повідомляють Патріоти України.

"Ворог поводиться агресивно. Вони переважно стрілецьку зброю застосовують, гранатомети РПГ-22, РПГ-26, РПГ-7. Стрілецька: ДШК, "Утьос", гвинтівка ПТРД протитанкова. Вона великі дірки в будівлях залишає", - перераховує Андрій на псевдо "Джин".

Андрій воює у складі бригади "Холодний Яр" і нині боронить Авдіївську промку. Тут відстань до ворога вимірюється десятками метрів, тож загалом будь-яка зброя за таких умов ефективна і страшна. Однак останнім часом російські окупанти до кулеметів і гранатометів додали ще й міномети. Зокрема і калібру 120 мм, заборонених Мінськими домовленостями. А ще українські вояки чують, як найманці гріють танки, переміщують їх.

"Відстань невелика, десь півтора кілометри. Це не та відстань, якщо згідно з Мінськими домовленостями. Але ж чи працюють вони? Це питання", -говорить Андрій.

Він воює з 2014 року. Пішов до військкомату і попросився на передову. "Взагалі-то я дніпровський, але поїхав у Севастопіль, - говорить Джин, замість "о" вживаючи "і". - Прожив там сім років, у зв'язку з цими подіями швиденько повернувся додому і вже через одинадцять днів пішов служити".

Джерело: 24 канал

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....