Ворожі снайпери ведуть запеклу стрілянину по позиціях ЗСУ під Маріуполем

Молимо Бога, щоб наших воїнів обминуло лихо. Щоб захистила їх матір Божа та наша любов.

Багатостраждальне Широкіно. Фото: unian.net"Ну і ось, власне, матеріал Вадима Ревуна і Веніаміна Трубачова. Вони працювали в Павлопілі. Це село знаходиться поблизу Маріуполя і сьогодні там загинуло двоє людей", - Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом сайту Нескучные новости. І далі:

"Ось ця згоріла купа металу - все, що залишилося від трактора. Очевидці кажуть - водій вирішив поїхати і набрати води в річці. Вже на березі прогримів потужний вибух. Коли обстріли були, воно ж падало і біля річки, і за річкою, були, що вибухали, були, що вибухали тут. Небезпечно? - Так, дуже", - говорить Микола, житель Павлопіля.

В кабіні було двоє чоловіків. Один загинув на місці, другий отримав важке поранення і помер у лікарні. Зараз на місці вибуху працюють сапери. За попередньою версією, трактор наїхав на закладений фугас, що складається з декількох мін. Ходити по цьому полю - смертельно небезпечно. Тут ще можуть бути міни, фугаси або розтяжки, але попереджувальних знаків і табличок немає. З початку 2016 року це вже п'ятий випадок в прифронтовій зоні, коли ось так вибухає сільськогосподарська техніка.

А ось на фронті, після вчорашніх артобстрілів, - відносне затишшя. Бойовики сьогодні використовують в основному кулемети і гранатомети. "Стріляють вночі-вдень? Та й вдень буває, і вночі стрілецьку чутно, стрєлкотня, снайпера", - говорить Євген, військовослужбовець Збройних сил України.

Саме від снайперів найбільше неприємностей. На передовій всі укриття в дірках від куль. Військові у відповідь не стріляють. У них чіткий наказ командування - тільки спостерігати. Цим бійці і займаються - оглядають поле. Найбільш напружена ситуація зараз в районі Березового, Новотроїцького та Широкино. Але сьогодні ворожі обстріли були неінтенсивними".

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...