Вперед у майбутнє: Поліція Дубая пересідає на літаючі мотоцикли (відео)

Новостворені летючі загони поліції на зможуть оперативно добиратися у важкодоступні місця, з комбінованими перешкодами, поєднуючи можливості автомобільної, кінної та велосипедної, а також водної поліції.

Полиция Дубая пересядет на летающие мотоциклы

Правоохоронці Дубая почали навчання пілотуванню на Ховербайк S3 каліфорнійського стартапа Hoversurf, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Засновник цього проекту, петербуржець Олександр Атаманов, не зміг реалізувати свою мрію, літаючий мотоцикл, на батьківщині, і перебрався до США. Ховербайк являє собою електричний літаючий апарат з можливістю вертикального зльоту і посадки. Згідно CNN, в дубайській поліції наразі тренуються дві групи, які стануть «першим загоном швидкого реагування, які виїжджають у важкодоступні райони міста».

Наразі в розпорядженні поліції знаходиться лише один прототип Ховербайк S3. Обіцяну кількість машин планують отримати до 2020 року. За запевненням виробника Hoversurf, він вже більше ніж готовий створити 40 Ховербайк, як тільки дадуть відмашку.

Один Ховербайк S3 коштує 150 000 доларів. Корпус складається з вуглеволокна, апарат важить 114 кілограмів. Ховербайк оснащений чотирма роторами, які дозволяють вертикально злітати на висоту не більше 5 метрів. «Конячка» досить швидка - може розвивати швидкість до 96 кілометрів на годину. Однак час в повітрі поки обмежений - 10-25 хвилинами. Моделі без пілота можуть триматися в повітрі до 40 хвилин.

Понад рік тому російські розробники Hoversurf представили на технологічній виставці GITEX в Дубаї прототип Ховербайк, який був пофарбований в офіційні кольори місцевої поліції. Це, мабуть, і зачепило місцевих представників. Було вирішено, що через рік Hoversurf надасть поліції Дубая перший серійний прототип літаючого апарата, на якому поліцейські будуть проходити навчання. Якщо все піде добре, то поліція, згідно ексклюзивному праву, замовить ще більше Ховербайк, якими забезпечить весь особовий персонал.

Поліція Дубая давно славиться на весь світ нестандартним вибором засобів пересування - для патрулювання вулиць вона використовує супер- і спорткари, як, наприклад, Aston Martin One-77, Bugatti Veyron, Ferrari LaFerrari, Lamborghini Aventador і Porsche 918. Адже гроши в еміратів достатньо на всілякі коштовні витребеньки.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...