Вперше у світі: У Києві з'явиться хостел із вагонів метро (відео)

Вісім кімнат обладнають кондиціонерами і всім необхідним для проживання людей.

На Подолі в Києві почали споруджувати унікальний хостел, який розміститься в вагонах метро, повідомляють Патріоти України.

У грудні 2017 року столичний метрополітен продав на аукціоні два списаних вагона за 546 тис. грн, і покупець вирішив використовувати їх нетрадиційно. "Подібних хостелів ні в країні, ні в світі немає, і взагалі немає прецедентів використання вагонів метро не за призначенням", - стверджує представник підприємця Олена Чопорко.

Щоб доставити 28-метрові вагони, кожен з яких важить 20 тонн, в центр столиці, потрібна була потужна спецтехніка, в тому числі - сучасний німецький кран, яких в Україні всього шість штук.

Відомо, що на території майбутнього хостелу побудують мальовничу терасу, житлову площу всередині вагонів обладнають сучасними меблями і технікою. Розламані сидіння, вікна, двері, підлогу і стелю списаних вагонів поміняють, замість них встановлять ліжка, туалет, душові та побудують терасу. Вісім кімнат обладнають кондиціонерами і всім необхідним для проживання людей.

Незвичайних хостелів в світі вистачає - наприклад, в Нідерландах облаштовують каюти для ночівлі на відреставрованих кораблях, в Швеції відкрили хостел в салоні "Боїнга", причому одна з ліжок встановлена в кабіні пілота, а в Австралії недалеко від залізничного вокзалу Сіднея є поїзд-хостел . Вперше хостел в вагонах метро через п'ять місяців з'явиться в Києві.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...