Вперше за чотири роки: З'явилося відео, як ЗСУ повернули український прапор Золотому на Луганщині

У звільненому селищі Золоте-4 на Луганщині українські бійці вперше за останні чотири роки вивісили український прапор, повідомляють Патріоти України з посиланням на волонтера Романа Доніка.

"В Луганській області населений пункт Золоте-4 (Партизанський) остаточно повернулося під контроль України. Майже три тижні тривала активна фаза операції з повернення населеного пункту Золоте-4 (колишнє Партизанське) під контроль ЗСУ", - йдеться у дописі до відео.

Донік також повідомив, що під контроль ЗСУ селище остаточно перейшло наприкінці червня 2018 року. "Бойовики неодноразово заявляли про те, що вони то взяли під контроль міст, по якому проходить дорога на Первомайськ, то саме селище. І Золоте-4, і раніше звільнена силами самооборони Катеринівка (в яку на опорник, через пару днів після звільнення, приїжджав Порошенко), до недавнього часу вважалися "сірою зоною", - пояснив волонтер.

За його словами, близько 300 місцевих жителів, з яких майже 40 - діти шкільного віку, щодня змушені були відчувати на собі всі принади "сірої зони". "Відсутність медичного і соціального забезпечення, органів влади. Щоденні огляди і перевірки на блокпостах. І звичайно відсутність будь-якої впевненості в завтрашньому дні. Селище перебуває безпосередньо на лінії зіткнення", - повідомив Донік.

Він зазначив, що "Самооборона" зі складу резерву командувача ООС, пару днів тому остаточно залишилася в селищі і зміцнила позиції. "Селище повністю взяли під контроль. При цьому жодне з положень мінських домовленостей порушено не було. Просто для мирного населення була створена зона умовної безпеки, а для військ, які вийшли на околиці селища, "смуга забезпечення", - пояснив він.

Крім того, волонтер пояснив, що Золоте складається з п'яти селищ: колишні Карбоніт, Батьківщина, Стахановець, Партизанський та Мар'ївка. За його словами, ще у червні Золоте-4 і Золоте-5, були "не зовсім нашими".

"По Золотому-4 ходили зі змінним успіхом всі, хто хотів. Це як і по Катеринівці... Не було позицій, не було опорників, не було СП, не було постійної присутності ні військових, ні влади. Вночі могли бути бойовики, вдень ЗСУшники. І навпаки. Золоте-5, як і раніше під сепарами", - зазначив він.

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...