Вранці 9 травня: Український літак-гігант "Мрія" відкриє в небі над Венецією 58-му бієнале

Літак "Мрія", пролітаючи над Венецією, на кілька секунд відкине тінь на сади Джардіні, де проводяться бієнале.

Венеціанські сади. Фото: Вікіпедія.

Президент України Петро Порошенко анонсував український художній проект "Падаюча тінь Мрії на Сади Джардіні" на відкритті 58-ї Венеціанської бієнале цього року, в рамках якої надважкий транспортний літак Ан-224 Мрія з інформацією про українських художників на борту пролетить над Венецією. Про це Порошенко написав у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

"Ранок. 9 травня. Венеція. Європа. Запам'ятайте. Це - час і місце для старту сміливого, амбітного, потужного мистецького проекту "Падаюча тінь "Мрії" на Сади Джардіні", в якому Україна опанує нову висоту. Літак "Мрія" з інформацією про українських художників та художниць на борту пролетить над Венецією. Так українське мистецтво потужно заявить про себе на 58-й Венеційській бієнале сучасного мистецтва", - написав він.

Як повідомляє сайт Міністерства культури України, літак "Мрія", пролітаючи над Венецією, на кілька секунд відкине тінь на сади Джардіні, де проводяться бієнале. "У літаку буде HDD диск з інформацією про всіх нині живих художниць і художників України або художні колективи, які погодилися взяти участь у проекті", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, куратор цього проекту Open Group продовжує приймати заявки на участь у перформансі. 58-ма Міжнародна виставка мистецтв у Венеції пройде 11 травня - 24 листопада 2019 року.

Венеціанські сади (англ. Giardini Veneziani) - паркова зона в історичному центрі Венеції в кварталі Кастелло, де з 1895 року проводиться Фестиваль мистецтв Венеціанської бієнале. Нині на території парку розташовано 30 павільйонів, 29 з яких "належать" певним країнам та використовуються для проведення виставок національного мистецтва під час Бієнале. У 30-му павільйоні, відомому як "Падільоне Чентрале", проводиться головна виставка.

Ан-225 "Мрія" (кодове ім'я НАТО - "Козак" англ. Cossack) - найбільший і найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським КБ Антонова. Ан-225 з максимальною спорядженою масою 640т, є найважчим літаком у світі. У листопаді 2004 р. Міжнародна авіаційна федерація внесла Ан-225 в Книгу рекордів Гіннесса за його 240 рекордів.

Оператором Ан-225 "Мрія" є українські "Авіалінії Антонова", що є структурним підрозділом ДП "Антонов". Протягом багатьох років флот авіакомпанії активно задіяний на міжнародному ринку комерційних авіаперевезень нестандартних і надважких вантажів.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...