Вражаючі кадри: Вперше зняли на відео загублений флот Гітлера

На дні Чорного моря батискаф зняв на відео три підводні човни 30-ї флотилії військово-морського флоту Третього рейху, повідомляють Патріоти України.

Їх затопили в 1944 році поблизу Туреччини. Кадри з місця виявлення використовували в документальному фільмі про субмарини, тизер якого опублікували на YouTube.

Тривалий час місцезнаходження підводних човнів залишалося невідомим. Через це їх називали втраченим флотом Гітлера. У 2008 році морський інженер Сельчук Колай досліджував архівні документи Третього рейху і встановив їх розташування. Тоді у нього не було можливості зняти на відео субмарини. Можливість побачити їх була тільки у аквалангістів, але занурення відбувалися рідко через сильні шторми.

Для зйомок документального фільму використали батискаф. Він зняв підводний човен U-23, що лежить на 50-метровій глибині в 2 км від берега, де розташований турецьке місто Агва. Ще два підводні човни - U-19 і U-20 лежали на відстані один від одного в інших місцях, на глибині 300 і 25 метрів.

У Товаристві морської археології субмарини називають унікальною знахідкою, тому що вони являють собою якісні зразки військової техніки часів Другої світової війни. Дослідники припускають, що всередині субмарини добре збереглися через герметизацію.

30-а флотилія була створена в 1942 році. Вона розміщувалася в румунському порту Констанца, але через два роки її розформували через затоплення субмарин. U-9 затонула, потрапивши під обстріл авіації, а U-18 і U-24 пішли на дно через п'ять днів. Інші підводні човни затопили в зв'язку з підходом радянських військ до Констанци.

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...