Вражаючий фоторепортаж: Мешканці Прип'яті зайшли у власні оселі через 30 років після катастрофи

Для них 3-денна евакуація перетворилася на 30-річне вигнання.

Тетяна Чернявська, 65 років, стоїть на власній кухні.  Фото: REUTERS.

Фотограф Reuters сфотографував жителів Прип'яті у власних оселях через 30 років після трагедії на Чорнобильській АЕС, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Після аварії на Чорнобильській АЕС з постраждалих районів евакуювали 116 тисяч осіб, ще 230 тисяч було переселено із зараженої зони.

З числа постраждалих унаслідок аварії померло 167 653 людей, серед них 2929 ліквідаторів. 83% потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи страждають на різні захворювання, а серед учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС - 92%.

Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

Усі на ВЛК: В Україні вже цього тижня змінюються правила для "обмежено придатних"

середа, 1 травень 2024, 14:50

Вже цього тижня, 4 травня 2024 року, набирає чинності закон про забезпечення прав військових на соціальний захист. Серед іншого він передбачає скасування статусу "обмежено придатних" до служби та зобов'язує пройти повторну медкомісію, передають Патріот...

Гребуть усіх? У Львові представники військкомату затримали медиків онкоцентру - у ТЦК пояснили ситуацію

середа, 1 травень 2024, 14:25

У вівторок, 30 квітня, у мережі розповсюдили інформацію про те, що працівники ТЦК затримали медичних фізиків Онкологічного центру Першого ТМО Львова по дорозі на роботу. Після уточнення даних фахівців відпустили, передають Патріоти України. Так, в Tele...