
Квашена капуста може конкурувати корисними властивостями з йогуртом або кефіром. Про це розповіла виконуюча обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.
Крім того, як зазначила вона, в цьому продукті міститься унікальне поєднання корисних елементів. "У ферментованій їжі є пробіотики - живі мікроорганізми, які відіграють важливу роль у роботі кишечника. Вони виробляють вітаміни, амінокислоти, формують здоровий кишковий імунітет і запобігають алергії, коливанням ваги, схильності до діабету другого типу, підтримують здоровий рівень холестерину", - написала Супрун.
Також після процесу ферментації в капусті з'являються нові поліфенольні сполуки з антиоксидантними, з протизапальними та навіть антидепресантними властивостями.
"Наприклад, азіатська ферментована їжа може навіть пригнічувати тривогу - завдяки бактеріям ц ній з'являється гамма-амінобутирова кислота, речовина, підтримує мозок ц ясному стані й допомагає долати пост-травматичний синдром", - зазначила міністр.
За її словами, квашена капуста багата на вітамін С, пектин, кальцій і сульфорафан. "Також при споживанні ферментованих овочів вегетаріанці можуть отримати вітамін В12, який відсутній у продуктах рослинного походження в інших формах", - уточнила вона.
Наступного року середня заробітна плата в Україні може збільшиться з 26 тис. до 30 тис. грн. Значно гірша ситуація - з мінімалкою. Її наступного року збільшать з 8000 до 8647 грн. І це менше, ніж необхідно для задоволення базових потреб, передають Пат...
В Україні можуть створити спеціальний реєстр банківських клієнтів, чиї платіжні операції підлягатимуть посиленому контролю. Відповідний законопроєкт №14161 вже внесено до Верховної Ради. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, передають Пат...