Врятує від діабету і не тільки, або Що ви не знали про квашену капусту

Квашена капуста може конкурувати корисними властивостями з йогуртом або кефіром. Про це розповіла виконуюча обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

Крім того, як зазначила вона, в цьому продукті міститься унікальне поєднання корисних елементів. "У ферментованій їжі є пробіотики - живі мікроорганізми, які відіграють важливу роль у роботі кишечника. Вони виробляють вітаміни, амінокислоти, формують здоровий кишковий імунітет і запобігають алергії, коливанням ваги, схильності до діабету другого типу, підтримують здоровий рівень холестерину", - написала Супрун.

Також після процесу ферментації в капусті з'являються нові поліфенольні сполуки з антиоксидантними, з протизапальними та навіть антидепресантними властивостями.

"Наприклад, азіатська ферментована їжа може навіть пригнічувати тривогу - завдяки бактеріям ц ній з'являється гамма-амінобутирова кислота, речовина, підтримує мозок ц ясному стані й допомагає долати пост-травматичний синдром", - зазначила міністр.

За її словами, квашена капуста багата на вітамін С, пектин, кальцій і сульфорафан. "Також при споживанні ферментованих овочів вегетаріанці можуть отримати вітамін В12, який відсутній у продуктах рослинного походження в інших формах", - уточнила вона.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...