Все починається з горла! В Україні зафіксовано новий спалах смертельно небезпечної хвороби

В Україні з початку року зафіксовано сім випадків захворювання на дифтерію, повідомляють Патріоти України з посиланням на Центр громадського здоров'я МОЗ.

Так, у 2017 році випадків зараження небезпечною інфекцією не було. "Єдиний спосіб захиститися від дифтерії та попередити розвиток небезпечних ускладнень — вакцинація для дітей і ревакцинація для дорослих (кожні 10 років). Під час епідемії дифтерії в Україні 1991–1998 рр., яку спричинили низьке охоплення дітей вакцинацією та відсутність ревакцинації дорослих, захворіло близько 20 тисяч людей, 696 із них померло", - сказано в повідомленні.

У Центрі нагадали, що вакцинація від дифтерії потрібна не тільки дітям, а й дорослим. Протидифтерійна сироватка та щеплення є в усіх областях України.

Дифтерія - це гостра бактерійна інфекція, збудником якої є грампозитивна паличкоподібна бактерія Corynebacterium diphtheriae. Передається повітряно-крапельним шляхом. Інфекція проникає через слизові оболонки ротоглотки, рідше - носа і гортані.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно