"Все село в сльозах": Хмельницький митрополит заявив про погрози від УПЦ МП парафії, яка перейшла в ПЦУ (відео)

Місцевий благочинний РПЦ у Хмельницькому районі телефонними дзвінками грубо шантажує релігійну громаду, яка перейшла в Помісну церкву.
Митрополит Хмельницький и Каменець-Подільський Антоній (Махота). Фото: cerkva-km.info.

Митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній (Махота) заявив, що парафія Православної церкви України в селі Доброгорща (Хмельницький район), яка вирішила цього тижня покинути Московський патріархат, отримала погрози від місцевого благочинного УПЦ МП, передають Патріоти України.

"Від ранку все село в сльозах - благочинний місцевий РПЦ у Хмельницькому районі телефонними дзвінками грубо шантажує релігійну громаду, яка перейшла в Помісну церкву. За його словами, озвученими вірянами, цієї неділі з «групою» підтримки приїде служити літургію і покаже всім і «і незалежну Україну, і самостійну церкву, і де раки зимують заодно», - йдеться у "Фейсбуці" митрополита.

Благочинним хмельницького благочиння УПЦ МП є протоієрей Володимир Заєць. Парафіяни Свято-Миколаївської церкви в Доброгорщі провели в селі опитування, в якому взяла участь 231 особа. Абсолютна більшість підтримали перехід до складу ПЦУ, двоє голосували проти, шість утрималися, йдеться в сюжеті телеканалу "Поділля-центр".

"Ми знайшли чотирьох осіб, які погодилися обійти зі списками все село. Розбили [його] на ділянки, і ці люди пройшлися по селу. Записували прізвище, ім'я, по батькові та дві графи: хто хоче, щоб в селі була українська церква, і хто хоче, щоб залишилася російська церква", - розповіла одна з парафіянок.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...