Все заради "бюджету": Українців, які живуть не за пропискою, хочуть штрафувати

Перший раз "порушникам" загрожує попередження, вдруге - штраф.

Ілюстрація: sq.com.ua

В Україні ще в квітні 2016 року набула чинності постанова Кабміну №207, згідно з якою реєстрація місця проживання передається з Держміграційної служби у відділення місцевих органів влади, повідомляють Патріоти України з посиланням на crisis.in.ua.

Всі, хто виїхав з дому і затримався як мінімум на 30 днів (заробітки, відпочинок, навчання тощо), зобов’язані зареєструватися на новому місці.

Для реєстрації потрібен документ, наприклад, договір оренди житла або право власності на квартиру. Крім того, в центр адміністративних послуг потрібно принести оригінал паспорта того, хто реєструється і того, хто володіє житлом. Чоловікам також доведеться показати військовий квиток.

Штрафи за відсутність реєстрації поповнюють місцеві бюджети і, як вважає юрист Олександр Плахотник, це стане стимулом для місцевої влади активніше знаходити "порушників" і штрафувати їх.

"Взагалі тут дуже складно визначити, хто прописаний, а хто ні. Ось якщо самі визнаєте - тоді так, можуть покарати. А якщо сказати, наприклад: "так, я прописаний в Дніпрі, але працюю в Києві і кожен день їжджу додому на попутках", буде складно довести зворотне. Та й воно того не варто - через 17 гривень штрафу ніхто не буде проводити розслідування і з’ясовувати, де ви живете", - говорить Олександр Плахотник. За його словами, максимальний штраф за порушення - 51 гривня.

Страсна субота - наймістичніший день Великого посту: Що не можна робити в цей день

субота, 4 травень 2024, 5:00

У Вдень у Велику суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі щороку очікують на сходження Благодатного Вогню, частки котрого.у наші часи швидко розповсюджуються православним світом. За день до Великодня християни східного обряду зустрінуть Велику, або...

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...