Всесвітньо відомий російський письменник відмовився від літпремії через війну Путіна в Україні

"Пристойні люди повинні триматися подалі від усього, що пов'язано з підтримкою цієї варварської війни проти братнього народу", - зазначив Віктор Пєлєвін.

Віктор Пєлєвін відмовився від премії "Велика книга". Фото: govoritmoskva.ru.Російський сучасний письменник Віктор Пєлєвін не хоче бути частиною "русского мира", який розгорнув агресивну війну проти українського народу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сторінку в Facebook Юрія Макарова.

Він повідомив, що Пєлєвін "через свого представника повідомив, що достроково відмовляється від російської літературної премії "Велика Книга". Причина відмови в тому, що з ним в одному списку номінантів знаходяться "письменники", які підтримали агресію Росії проти України".

Як цитує Макаров Пєлєвіна: "Пристойні люди повинні триматися подалі від усього, що пов'язано з підтримкою цієї варварської війни проти братнього народу".

Однак потім український журналіст і публіцист Юрій Макаров неоднозначно оцінив слова російського письменника.

"Ну, адже не причепишся: "пристойні люди", "варварська війна... "Вчинок! І разом з тим "споріднений братський народ". Блін ..." - написав Макаров.

Пєлєвін вийшов у фінал національної літературної премії «Велика книга» з твором «Лампа Мафусаїла, або Крайня битва чекістів з масонами».

Пізніше стало відомо, що гендиректор премії «Велика книга» Георгій Урушадзе спростував інформацію про відмову Пєлєвіна від нагороди.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...