Ви маєте це знати! Дієтологи назвали перелік продуктів, які врятують ваше здоров'я (фото)

Ілюстрація: Днепропетровская панорама

Дієтологи назвали найкорисніші продукти для здоров'я, повідомляють Патріоти України з посиланням на med2.ru.

Шлунково-кишковий тракт. Кишківнику та шлунку потрібна клітковина, харчові волокна і кисломолочні бактерії. Ці речовини є в кашах, овочах, фруктах, зелені, коренеплодах, бобових, кисломолочних продуктах.

Печінка. Цьому органу потрібні свіжі овочі та фрукти, які будуть допомагати їй виводити токсини. Також, дуже корисні Омега-3 жирні кислоти, які є в рибі, оливковій олії, горіхах і насінні.

Шкіра. Для хорошого стану шкіри в першу чергу потрібно привести в форму печінку, тобто вживати продукти, які очищають печінку. Авокадо можна назвати найкориснішим для шкіри продуктом, тому що в ньому крім жирних кислот є ще вітамін А та Е, які надають сприятливий вплив на тканини та клітини.

Серце. Дієтологи стверджують, що для серця корисні олія льону та банани. Ці два продукти піклуються про молодість серцевого м'яза.

Волосся. Щоб волосся було шовковистим і міцними потрібно налягати на рослинні жири, які є в горіхах, насінні й оліях. Ці ж продукти поліпшать стан нігтів.

Мозок. Темний шоколад, на думку медиків, найкращий для мозку продукт, що уповільнює його старіння і перешкоджає розвитку старечого недоумства.

Очі. Чорниця, морквина і шпинат збережуть зір і знизять ризик захворювань очей.

М'язи. М'язова маса тіла зростає завдяки надходженню в організм білків і тваринного і рослинного походження. Тому потрібно налягати на м'ясо, рибу, яйця, бобові, горіхи, зернові, овочі.

Кістки. Кістковій тканині необхідний вітамін D і кальцій, тому в раціоні повинні бути присутніми кисломолочні продукти, сир, риба, морепродукти, житній хліб, банани, картопля.

Включайте в раціон харчування ці продукти та тоді ніяких проблем зі здоров'ям у вас не буде, принаймні тих, які розвиваються на тлі дефіциту вітамінів.

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...