Вибір фотографії для аватарки краще довірити незнайомій людині, - дослідження вчених

Підібрати ідеальне фото для Facebook або сайту знайомств набагато краще виходить у сторонніх людей, ніж у самого власника фотографії.

Вибір фото для соцмереж краще довірити незнайомцеві. Ілюстрація: newsdeskpublish.wordpress.com.

Вибір фотографії для профілю на сайтах знайомств чи соцмереж краще не робити самотужки. Це виявили психологи університету Нового Південного Уельсу в Сіднеї (Австралія), йдеться у статті для видання Cognitive Research: Principles and Implications. Про це розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ідея провести дослідження виникла у вчених після того, як вони помітили, що колеги витрачали багато часу на пошуки "серйозних" фотографій для профілю на LinkedIn та смішних для Facebook або сайту знайомств.

Досліди провели на 102-х студентах університету. Їх попросили відібрати 12 випадкових своїх фотографій. З них потрібно було відібрати дві для сайтів знайомств чи соцмереж.

Після цього вчені просили інших піддослідних переглянути фотографії незнайомих їм людей, що також брали участь у експерименті.

Всі респонденти виставляли один одному оцінки за семибальною шкалою за критеріями привабливість, професіоналізм і солідність.

Вчені порівняли оцінки та дійшли висновку, що краще довірити вибір світлини для соцмереж сторонній людині, бо у таких людей виходило вибирати набагато більш вдалі фотографії для всіх трьох типів соцмереж, ніж у самих шукачів щастя чи роботи.

Наприклад, для мережі Facebook незнайомці обирали в середньому в два рази більше популярне фото, ніж його власник. Для сайтів знайомств фотографії вони обирали у 5-6 разів більш привабливі світлини.

В Україні зафіксовано спалах парвовірусу - інфекціоніст розказав про перебіг й ускладнення

вівторок, 23 квітень 2024, 18:50

Парвовірус В19 - це інфекційна еритрема, заразна хвороба, яку можна підхопити повітряно-крапельним шляхом. До того ж паровірус може пройти абсолютно безсимптомно і проявитися легким нежитем і кашлем. Людина подумає, що просто застудилася. Про це розпов...

Треба закрити небо: Німеччина закликала США надати Україні ще одну систему Patriot, - Bloomberg

вівторок, 23 квітень 2024, 18:30

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Цього тижня Німеччина також продовжить чинити ...