Вибух, кров, паніка: Як у Сумах негідник у балаклаві гранату підривав (відео)

​У Сумах кількість постраждалих внаслідок вибуху гранати в нічному клубі «Луна» зросла до дев’яти осіб, з них семеро госпіталізовані.

Виклик на спецлінію «103» надійшов сьогодні о 5.58.Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Сергій Бутенко, зазначають Патріоти України.

На місце надзвичайної події виїжджали 5 бригад «швидкої допомоги», а в результаті вибуху були госпіталізовані семеро відвідувачів закладу віком від 20 до 34 років, у тому числі одна 20-річна дівчина. «Двоє постраждалих госпіталізовані до Сумської міської лікарні №5 у задовільному стані, інші – до обласної клінічної лікарні. Їх стан характеризується як середнього ступеню тяжкості. Важких осколкових поранень немає», – зазначив посадовець.

Він також уточнив, що п’ятеро постраждалих розміщені в різних відділеннях обласної клінічної лікарні – офтальмологічному, травматологічному, торакальному та судинної хірургії. З ними у двох операційних працюють хірурги та судинні хірурги. У постраждалої дівчини діагностовано пошкодження повік та ока, з нею працюють офтальмологи.

В інших пацієнтів – пошкодження м’яких тканин, травматичні переломи фаланг пальців та інші пошкодження. «Наразі підстав говорити про те, що життя когось із них знаходиться під загрозою, немає. Крім семи госпіталізованих, за медичною допомогою звернувся також охоронець закладу та ще один відвідувач. Вони будуть лікуватися амбулаторно», – розповів Бутенко.

Треба закрити небо: Німеччина закликала США надати Україні ще одну систему Patriot, - Bloomberg

вівторок, 23 квітень 2024, 18:30

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Цього тижня Німеччина також продовжить чинити ...

Чоловіки чи жінки? Вчені з'ясували, хто кращі лікарі

вівторок, 23 квітень 2024, 18:22

Науковці виявили, що жінки кращі лікарки за чоловіків. Про це пише Metro, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що пацієнти мають менше шансів померти, коли їхнім лікарем є жінка – причому ризик для пацієнток ще нижчий. Пацієнти також ...