Вигнали фантазера: "Журналіста року" звільнили з медіа через брехливі репортажі

Чоловік протягом семи років вигадував історії для своїх репортажів та інтерв'ю.

Клаас Релотіус вигадував репортажі протягом семи років/ фото CNN

Іноземне видання Der Spiegel звільнило журналіста і редактора Клааса Релотіуса за його бурхливу фантазію. Чоловік протягом семи років вигадував історії для своїх репортажів та інтерв'ю.

Як повідомляє видання Der Spiegel, вони звільнили Клааса Релотіуса з посади журналіста через його фейкові репортажі. Після семи років успішної співпраці з журналом, колеги викрили його у брехні та підробці матеріалів.

З 2011 року Клаас Релотіус написав понад 60 репортажів, 14 з яких, зізнався автор-фантазер, точно були фейковими. Після того, як журналіста викрили у брехні, видання назвало це найгіршою подією за 70 років існування журналу Der Spiegel.

Виявити злочинну діяльність Клааса Релотіуса допоміг його колега Хуан Морено. Він першим запідозрив товариша у неправдивості його репортажів. Чоловік зустрівся із героями інтерв'ю, які на камеру підтверджували свою непричетність до матеріалів. До слова, деякі з його статей були номіновані на престижні премії, а сам Клаас став "журналістом року" за версією CNN і потрапив у рейтинг успішних людей Forbes, яким до 30.


Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...