"Виявляється, що у Донецьку, шахтарському місті, котельні не можуть працювати на повну через... відсутність вугілля", - Чибісов

"Останніми роками українці чомусь почали вважати Київ містом, де постійно відбуваються комунальні колапси: то міст "втомиться", то автівки під землю провалються... Але, повірте, у столиці все добре. Якщо порівнювати з Донецьком, де до війни була ледве не найкраща в країні інфраструктура", - пише у своєму блозі Олексій Чибісов, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Ще у 2013-му мешканці шахтарської столиці не знали ніякого горя з перебоями у постачанні води, світла, з неприбраним снігом та іншими проблемами, які наразі стали буденністю. У менших містах ситуація взагалі дика.

Так, лише з початку цієї зими, виявилося, що чистити вулиці від опадів та вивозити сміття немає техніки та немає кому. Опалення коштує дорожче, ніж в Україні, а температури повітря в оселях подекуди нижчі 20 градусів. Про водопостачання й говорити нема чого, адже з ним також виникли негаразди через відсутність грошей на ремонт труб.

"Влада" ж у "ДНР" настільки маріонеточна та совкова, що про вирішення проблем мова не йде і близько. Подивившись, як за п'ять років окупації у містах почали у прямому сенсі руйнуватися будинки та цехи підприємств, ватажки окупантів загнали комунальників на "закрите засідання міжвідомчого штабу". Впродовж кількох годин 44 терористи розмовляли про трабли та доповідали про реальну ситуацію. І цього не покажуть по ТБ, адже пропагандистів пустили лише на п'ять хвилин на зйомки картинки, щоб розповісти як "республіканські діячі" підіймають "державу" з колін.

Але ж нам відомо, що відбувалося на цьому зльоті колаборантів. Суцільне бла-бла-бла з бажанням покарати за всі біди хоч когось. Але Україну, як не дивно, ні в чому не звинувачували, адже не диверсанти ЗСУ та не "правосеки" розпродавали прибиральну техніку вартістю у мільйони гривень. Не вони поцупили мішки із грошима, які виділяли росіяни на ремонти інфраструктури та хоч якесь підтримання порядку.

У ході нудного засідання члени "відомства", яке гордо назване "міжвідомчим штабом по підготовці до опалювального сезону 2018-2019 років", так звані "чиновники" визнавали, що сміття з міст не вивозять не через блокаду режимом Порошенка, а через відсутність автівок, їх поломки та нестачі палива. Крім того, виявилося, що з комунальних підприємств багатьох міст просто звільнилися всі водіі. Хто ж міг подумати, що працювати на 3 тисячі рублів вони довго не захочуть, особливо якщо взагалі не платити їм ніяких грошей.

Але це тільки початок. Виявляється, що у Донецьку, шахтарському місті, котельні не можуть працювати на повну через відсутність вугілля. Коли сєпари у 2014-му році волали про те, як Київ закриє шахти, чи могли вони подумати, що у 2018-му їм не вистачатиме "чорного золота" для обігріву власних осель? Але шахти закрили росіяни, а вартість вугілля лише у січні цього року зросла удвічі. І запасів ніяких ніде немає, оскільки з шахт повивозили майже все добуте. За безцінок – у Росію. Виправити ситуацію не можна аж ніяк, то ж, схоже, замерзати доводиться сєпарні. Шкода, що серед мешканців "ДНР" є ще й нормальні люди, які не звали до себе "русский мир"...

Багато казали й про зупинки транспорту, про кригу на трамвайних коліях, яку ніхто не збирається видаляти... Але ж, звісно, ніяких висновків не зробили. Лише назвали винних у тому, що Донецьк тоне у смітті – ТОВ "Екологічна компанія "Громада". Звісно, приватна. І керівників цього підприємства вирішили звільнити із формулюванням "за саботаж". Це фактично означає віджимання фірми. Можна було б подумати, що лише заради цього й збирались, але це не так. Просто так званий "голова "ДНР" Пушилін сказав, що треба створити ілюзію діяльності щодо вирішення нагальних комунальних проблем".

Джерело: 24 канал

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...