Викликають рак: Приголомшлива правда, з чого роблять цукерки і масло в Україні (відео)

Регулярне їх вживання в їжу може призвести до виникнення серцево-судинних і онкологічних захворювань.

Ілюстрація: russia-now.com

Вироблені в Україні шоколадні цукерки і вершкове масло окремих марок містять величезну кількість трансжирів, повідомляють Патріоти України.

Після появи в ВР ініціативи щодо заборони додавання в продукти пальмового масла, журналісти вирішили перевірили за допомогою фахівців дані продукти. Відзначається, що результати приголомшили навіть досвідчених експертів.

"Виникає тільки одне питання: куди дивляться правоохоронні органи? Продавати такі речі під виглядом масла - повне нахабство! Взагалі не містить молочних жирів!" - обурений керівник центру випробувань продукції ДП "Укрметртестстандарт" Володимир Кищенко.

Такі результати отримані незважаючи на діючу заборону додавати до молочних продуктів пальмове чи будь-яке інше рослинне масло. Не набагато краща ситуація і з цукерками. "Ми знайшли 39,9%. В одних країнах допускається до 5%, а деякі, які дуже дбають про своє населення - там взагалі до 2%. А тут 40", - констатував Кищенко.

Він нагадав, що в Європі нормою вважається вживати 2% трансжирів від всього їх денного обсягу, а склад продуктів чесно вказується на етикетках. Тоді як в Україні масла в затверділому стані використовують повсюдно для здешевлення і тривалого зберігання продуктів, хоча трансжири сприяють виникненню серцево-судинних і онкологічних захворювань, а жирова плівка в шлунку заважає всмоктуванню вітамінів і мікроелементів.

Дієтологи радять зовсім не вживати такі продукти дітям і не зловживати дорослим. "Один раз ви з'їли - нічого страшного. Організм очиститься, повірте мені. Але якщо це буде постійною системою живлення, це призводить до внутрішньогенного дисбалансу в цілому", - попередила лікар-дієтолог Олександра Кириленко.

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...