Викорінити радянський спадок дуже важко: У Львові із другої спроби не змогли знести стелу Монумент слави (відео)

В ніч із четверга на п’ятницю працівники компанії "Промальтбуд" понад шість годин намагались повалити найвищу частину конструкції на землю.
Монумент не вдалося повалити із другої спроби. Ілюстрація: скріншот з відео.

У Львові підрядникам з другої спроби не вдалось демонтували 30-метрову стелу Монумента слави, передають Патріоти України.

Зазначається, що в ніч із четверга на п’ятницю працівники компанії "Промальтбуд" понад шість годин намагались повалити найвищу частину конструкції на землю. Для цього відбійним молотком збивали бетон, а болгаркою надрізали арматуру та інші металеві частини. Втім, виявилось, що цього не достатньо, щоб знести стелу.

"Там є всередині металева основа, до неї важко дістатись... Вона не дає впасти споруді. Ми її ще не бачимо, видно лише краї. Якісь двотаврові швелери разом зварені. Повністю ми їх не бачимо, бо вони в споруді", – прокоментував промисловий альпініст компанії Андрій Маруніч.

Стелу мали повалити за допомогою лебідки, але з’ясувалось, що її потужності не вистачило, як і робочої довжини танкового тросу. Тож працівники вибивали конструкцію вже по боках. За шість годин роботи стела так і не звалилась.

Застосувати важку техніку підрядники не можуть, мовляв, є загроза падіння конструкції на неї. Це вже друга спроба. Першого разу - в ніч із середи на четвер. Складність полягає в тому, що працівники не мають документації, в якій би ішлося про матеріали 30-метрової конструкції. Роботи планують продовжити в ніч із 1 на 2 березня.

Джерело: Zaxid.net

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...