Викрали: В Росії у генерала ФСБ зникло авто з таємними засобами урядового зв'язку

Під час Другої світової пропажа німецької шифрувальної машини принесла британському флоту перемогу в Атлантиці.

Ілюстрація. Фото: smotra.ruГрандіозний скандал розгорається в російському Калінінграді. У начальника регіонального прикордонного управління, генерала ФСБ Олега Луцьких викрали службовий автомобіль, який був під зав'язку начинений секретними засобами військового та урядового зв'язку, - пишуть Патріоти України про повідомлення російських ЗМІ. - Швидше за все, високопоставленому офіцеру доведеться піти у відставку.

Тим не менш історію з викраденням "Тойоти" вже порівнюють з епізодом Другої світової війни, коли британському флоту вдалося роздобути знамениту німецьку шифрувальну машину Enigma. Завдяки цьому була в підсумку виграна битва за Атлантику. Не виключено, що апаратура спецзв'язку західним спецслужбам все-таки дістанеться: якщо дорогий позашляховик викрали банальні кримінальні злочинці, то його зараз, швидше за все, вже розбирають на запчастини, а секретної техніці – підшукують покупця.

Головною причиною викрадення службової Toyota Land Cruiser фахівці називають нехлюйство як самого генерала, так і його водія – військовослужбовця-контрактика. Незважаючи на те, що посадова інструкція прямо наказує останньому постійно знаходитися в машині, а у неробочий час ставити її в охороняється гаражний бокс на території Калінінграда прикордонного управління, він, отвезя генерала до його квартири, відправився на службовій машині до себе додому, де припаркував позашляховик на вулиці і спокійно пішов спати.

Що загрожує за відмову від проходження ВЛК військовозобов'язаним в Україні

середа, 15 травень 2024, 14:30

В Україні триває загальна мобілізація і воєнний стан. Новий закон про мобілізацію набуде чинності 18 травня 2024 року. Він передбачає, що військовозобов'язана особа має пройти військово-лікарську комісію (ВЛК), яка визначить придатність або непридатніс...

На Хмельниччині священник УПЦ МП з вірянами штурмували храм ПЦУ (відео)

середа, 15 травень 2024, 13:45

У вівторок, 14 травня, у місті Красилів, що на Хмельниччині, біля храму Різдва Христового трапився інцидент за участі представників УПЦ МП. Про це повідомили у Красилівській міській раді, передають Патріоти України. . Як зазначається, подія трапилася ...