"Вимагайте!": Стало відомо, скільки грошей витратили на дороги в областях України (карта)

У поточному році бюджет обласних доріг склав понад 11 млрд грн.

Ілюстрація: bagnet.org

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів, як розподілялися кошти на ремонт доріг в областях. На своїй сторінці в Facebook він нагадав, що з 1 січня 123 тис. км доріг були передані на обласний рівень, повідомляють Патріоти України.

Міністр повідомив, що на їхнє утримання передбачено 35% Дорожнього фонду. Відзначається, що в 2018 році бюджет обласних доріг склав понад 11 млрд грн.

"Тому, коли Ви бачите, що місцеві дороги не ремонтують - маєте повне право запитати у керівника області: "У чому справа? WTF?! Pourquoi?". Щоб розмова була предметною, ми підготували Вам дані, скільки насправді використано коштів. Щоб не говорили, що "гроші Київ не дає". Не чекайте - вимагайте!" - заявив Омелян.

Він також навів статистику, скільки грошей вже було витрачено в кожній області від загальної виділеної суми. Найбільше (69%) - в столиці, при цьому 48% в Київській області. Найменше в Черкаській (0%), Херсонській і Миколаївській (по 8%).

Відзначається, що 65% коштів вже використали чиновники в Івано-Франківській області, 54% - у Хмельницькій, по 47% - в Чернівецькій і Вінницькій, 41% - в Сумській, 38% - в Одеській, 35% - в Чернігівській.

В інших областях дані такі:

Харківська - 32%

Кіровоградська, Донецька, Львівська - 25%

Волинська - 23%

Запорізька - 17%

Житомирська - 16%

Дніпропетровська і Закарпатська - 14%

Полтавська - 13%

Луганська - 12%

Рівненська - 11%

Встигли вчасно: На Франківщині з охопленого вогнем будинку врятували дитину (фото)

четвер, 2 травень 2024, 22:20

В четвер, 2 травня, у житловому будинку в селі Долиняни Івано-Франківського району сталася пожежа. До місця виклику негайно було направлено рятувальників міста Рогатин і добровольців-вогнеборців села Фрага. Полум'я вдалося приборкати, ніхто не постражд...

На щастя, патрульні були поруч: У Києві жінка намагалася стрибнути з Володимирського пішохідного мосту (відео)

четвер, 2 травень 2024, 21:31

У Києві патруль "Муніципальної охорони" попередив спробу самогубства киянки. Про це інформує КМДА, передають Патріоти України. Подія сталася близько 4-ї години ранку в парку "Володимирська гірка". Працівники "Муніципальної охорони" отримали повідомленн...