Вирізали серця живим дітям: У Перу знайшли моторошне ритуальне поховання (фото, відео)

У Перу в похованні XV століття виявили останки декількох сотень дітей і тварин. Усього знайшли 137 скелетів хлопчиків і дівчаток у віці від 5 до 14 років, повідомляють Патріоти України.

Розкопки проходили шість років під керівництвом групи вчених із різних країн. Під час дослідження останків виявили поранення, які вказують на жорстокі методи вбивства, ймовірно, з метою жертвопринесення. За оцінками дослідників, загиблі жили приблизно в 1450 році й належали до народу чиму.

Сліди порізів і вивернуті стегна дітей вказували на те, що грудні клітини були розкриті для видалення серця. Відсутність додаткових порізів вказує на те, що моторошну процедуру виконував професійний жрець.

"Це археологічне відкриття стало несподіванкою для всіх нас – ми не бачили раніше нічого подібного", – заявив археолог Джон Верано.

Крім дітей, у похованні знайшли і останки тварин, також убитих ритуальним методом. Однак вони були поховані мордами на схід, а діти – обличчями на захід. На деяких із них були одягнені головні убори, а також розфарбовані обличчя.

Вчені припускають, що причиною масового жертвопринесення міг стати аномальний дощ, оскільки під скелетами був товстий шар бруду, який вказує на зливи і повінь.

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...