Висота стовпа досягла 7 км: На Камчатці прокинувся найвищий вулкан Євразії

До найближчого населеного пункту хмарам попелу залишилося подолати 5 км.

Виверження вулкана Ключевський. фото: liveinternet.ruУ ніч на неділю, 24 липня, на вулкані Ключевський стався викид попелу, висота стовпа досягала 7 км над рівнем моря, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

При цьому протяжність пеплового хмари досягла понад 40 км, яке поширилося на північ - північний-схід від вулкана. Однак пеплопадов в околицях вулкана, який знаходиться на сході Камчатки, не зафіксовано. Геофізики пояснили, що на Ключевском з квітня триває активне виверження, а викиди різної інтенсивності відбуваються постійно. Традиційні туристичні тури в околицях вулкана рекомендують не проводити.

Нагадаємо, виверження вулкана Ключевський почалося 3 квітня. В результаті заповнення вулканічною лавою кратера вулкана 24 квітня над Камчаткою зібралися попелясті хмари площею понад 1250 кв метрів. Вулкан Ключевський є найвищим діючим вулканом в Євразії. Його висота становить 4750 м. Розташований в 360 км від міста Петропавловськ-Камчатський. Найближчі населені пункти від активного вулкана знаходяться в 45 км.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...