Вже незабаром: У МОЗ попередили про новий спалах кору в Україні

За прогнозами і розрахунками фахівців слід очікувати найбільшої кількості хворих в кінці зими - на початку весни 2018 року.

Ілюстрація:Інтерфакс

В Україні очікуються нові спалахи захворювання на кір в лютому-березні 2018 року. Про це заявив головний директор Центру громадського здоров'я МОЗ Володимир Курпіта, передають Патріоти України з посиланням на сайт Українська правда. Життя.

Курпіта зазначив, що за прогнозами і розрахунками експертів слід очікувати найбільшої кількості хворих в кінці зими - на початку весни 2018 року.

"Через це, напевно, протягом лютого - початку березня ми будемо спостерігати підвищений рівень захворюваності у всіх областях України", - додав він.

За словами Курпіти, станом на минулий тиждень залишається найбільша кількість хворих в Івано-Франківській (645), Одеській (468), Закарпатській (460), Чернівецькій (363) та Львівській областях (237). Не зафіксували випадки захворювання на кір у 2018 році тільки в Чернігівській області.

У зв'язку з цим, сказав він, зростає попит на вакцини від кору. Станом на початок минулого тижня в цілому по Україні залишилося близько 300 тисяч доз. Планова наступна партія вакцини повинна прибути в Україну в квітні 2018 року.

За даними Міністерства охорони здоров'я, в порівнянні з 2016 роком, у 2017 році рівень планової вакцинації від кору зріс удвічі. Діти 12 місяців охоплені щепленнями на 93,3%.

У шість років дітей потрібно вакцинувати ще раз. У 2017 році шестирічні діти охоплені плановою ревакцинацією на 90,7%, тоді як в 2016 році вакцинованих дітей цього віку було тільки 30,7%.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...