З 11 січня українці почнуть отримувати нові id-паспорти

Старі документи поки ще будуть діяти.

ID-паспорт. Фото: aif.ua

Новий ID-паспорт покликаний замінити старі паспорти-книжечки, видані українцям раніше . Новий паспорт матиме захист від незаконної підробки і зможе підтвердити особу громадянина України. Крім того, оскільки в паспорт вмонтований чіп, це дає можливість на його базі надбудовувати нові функції та сервіси, інформують Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

На чипі будуть зберігатися особисті та біометричні дані про людину, такі наприклад, як сімейний стан і місце проживання.Також за допомогою нових паспортів буде здійснюватися наповнення Єдиного державного демографічного реєстру.

"Міграційна служба має більш 600 підрозділів по всій Україні. Ми розподілили закуплене обладнання рівномірно по всій території, щоб громадяни не мали незручностей при оформленні. На сьогоднішній день близько 800 робочих станцій в 330 підрозділах міграційної служби по всій країні оснащені цим обладнанням", - повідомив Максим Соколюк, голова міграційної служби.

Планується забезпечити новими паспортами всіх громадян за 4-5 років. Але міняти старий паспорт на новий передчасно не обов'язково. Для початку ними будуть забезпечуватися громадяни, які досягли 16 років.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...