"З бігбордів тільки Захарченко, то з бабцями, то з дітками. Сусіди постійно діставали: "Вас ще "Азов" на стовпах не вішає?", - родина переселенців відвідала Донецьк

Тамтешнє населення вірить в страшилки про "Правий сектор" і в "тотальне знищення" пенсіонерів, "щоб не заважали"…

Ілюстрація. Фото: ulybki.netПатріоти України пропонують увазі читачів матеріал волонтера Анни Котельникової, в якому вона ділиться враженнями від спілкування з переселенцями, які зробили короткостроковий візит на окуповану територію. Вона пише наступне:

"Зустріла знайому, вони ще у 2014 виїхали з Донецька до нас. На вихідні вперше за два роки поїхали відвідати батьків. І в неї, і в чоловіка батьки лишились в Донецьку. Сказала, що краще б не їздила! Жахлива обстановка, у повітрі відчувається дух війни! Вона так і сказала: з усіх боків тільки про війну: на нас напали, нас обстрілюють, бомблять, хочуть знищити... ну хто - зрозуміло. Але ми готуємося. Молода Республіка, ну і подібна маячня.

З бігбордів тільки Захарченко, то з бабцями, то з дітками. Сусіди постійно діставали запитаннями типу: "Вас ще "Азов" на стовпах не вішає? І що, дочка до саду спокійно ходить?" Ну і все в такому ж дусі. А ще вірять, що коли в Донецьк прийде українська влада, то першим ділом знищить усіх пенсов, бо вони будуть заважати!!!!???? І аргументи типа: «Вам же Україна платить зараз пенсіі! Де ж логіка?» - не сприймаються. Я не уявляю, як це все розгрібати потім, якщо ще діють страшилки про "Азов" та "Правий Сектор".

І ще: дівчина сама бачила, як дировці приїхали у двір на танку, зробили кілька пострілів у бік Пісків, та поїхали. Наші, звісно, дали "отвєтку". Як каже знайома, "ми одразу матрас на пол, до основної стіни і так всю ніч на підлозі і пролежали." "Отвєтка" прилетіла в дім у сусідньому кварталі.

А мешканці Оленівки заробляють, продаючи місця в черзі! Роблять чергу з машин, а потім за 200 гривень можеш стати поближче. Але це не врятувало моїх знайомих. Навіть із купленим місцем простояли на дировському посту 8 годин! В спеку. З дитиною..."

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...