З дитиною, проткнутою вилами: У Польщі готуються встановити моторошний пам'ятник жертвам Волинської трагедії

Відзначається, що пам'ятник встановлять у місті Торуні.

Скріншот

У Польщі готуються встановити жахливу 15-метрову скульптурну композицію в пам'ять про жертв Волинської трагедії, повідомляють Патріоти України.

Композиція зображує орла з вирізаним всередині хрестом, в центрі якого - проткнута вилами дитина. Також частиною монумента стане паркан з насадженими на нього головами.

Видання уточнює, що експерти і журналісти шоковані пам'ятником. Вони вважають, що подібні скульптури лише розпалюють ворожнечу між народами.

"У такому "символічному" і жорстокому поданні жертв трагедії я не бачу ніякої поваги до них. І тут мова не йде про те, що не варто відкрито і чесно говорити про волинський злочин. Просто не можна використовувати жорстокі, повні ненависті культурні символи", - заявила директор програми "Відкрита Європа" в фонді імені Стефана Баторія Катажина Пелчинська-Наленч.

У свою чергу, експерт Інституту міжнародних відносин Варшавського університету Анджей Шептицький заявив, що пам'ятник лише посилить і так напружені відносини України і Польщі.

"Ми вимагаємо від українців відновити ексгумацію на території України, зокрема, польських жертв на Волині. У зв'язку з цим виникає питання, чи поліпшить ситуацію цей пам'ятник? Я припускаю, що ні. Так склалося, що в міжнародних відносинах на кожну акцію є реакція", - сказав він.


Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...