З Лондона в Париж за 34 хвилини: Новий китайський поїзд зможе розвинути рекордну швидкість

Китайські залізничники оголосили про створення супершвидкісного поїзда на магнітній подушці - маглева.

Китайці обіцяють створити найшвидший поїзд у світі. Фото: Вести.

Найбільша китайська залізнична компанія CRRC анонсувала створення нового високошвидкісного поїзда, який зможе розвивати швидкість до 600 км/год. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Це буде поїзд на магнітній подушці, так званий маглев. Це означає, що склад не торкається шляхів його приводить в рух сила електромагнітного поля.

Подібні проекти реалізовані в ряді країн - Німеччині, Великобританії, Японії. У самому Китаї вже є діючий маглев, який з'єднує Шанхай з аеропортом Хунцяо.

Однак CRRC обіцяє, що новий поїзд буде найшвидшим в історії. З його допомогою дорога з Шанхая в Пекін займе всього 2 години, а шлях з Лондона в Париж - 34 хвилини.

Для запуску маглева знадобиться нове дорожнє полотно, компанія вже приступила до будівництва тестової ділянки протяжністю в 5 кілометрів.

Нові поїзди будуть споживати на 10% менше енергії, ніж сучасні.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...