З Місяцем і Марсом все вже зрозуміло: Вчені визначилися, куди людство насамперед спрямує колонізаторські зусилля за межами Сонячної системи

Місяць, звичайно, це добре. Однак для заселення все ж більш придатні планети з атмосферою або ті, де її можна відтворити. Марс в цьому сенсі майже ідеальний, а наступною може стати планета холодніша і вже за межами Сонячної системи - Зірка Бернарда b.

Вчені постійно знаходять різні астероїди і комети, але найбільше цінуються екзопланети. Два роки тому дослідники з Європейської південної обсерваторії оголосили про відкриття екзопланети Проксима Центавра b, яка обертається навколо червоного карлика Проксима Центавра, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Унікальність знайденої екзопланети полягає в тому, що вона обертається навколо найближчої зірки від нашої Землі. Проксима Центавра b таким чином є найближчою з відомих екзопланет, перебуваючи на відстані в 6 світлових роках від Землі, яка може підходити для життя. Однак, приблизно два тижні тому вчені з проектів Red Dots і CARMENES знайшли в цьому районі нову планету, яка потрапила в список придатних для життя, і знаходиться всього лише в 4 світлових роках від Землі.

Маса нової планети становить в три рази більше за масу Землі, а один рік на ній становить 233 наших земних дня. Варто відзначити, що екзопланету назвали Зірка Бернарда b.

Зірка Бернарда b знаходиться від батьківської зірки на відстані-приблизно, як Меркурій від Сонця, але температура на поверхні екзопланети досягає приблизно -170 градусів за Цельсієм. Така сувора погода звичайно ж екстремальна для людини, але ось для інших форм життя цілком допустима. Крім того, вчені прогнозують, що людина може виживати навіть при температурі в -200 градусів.

Зірка Бернарда b покрита льодом і скелями, але в глибинах можуть бути підземні озера, а під кіркою льоду - цілі населені океани. Вчені намітили цю планету, як пункт, котрий людство заселить після колонізації Марса.

За словами вчених, нова планета може бути не ідеальною для життя, але ось її розміри, місцезнаходження та орбіта можуть зробити з неї ідеального кандидата для колонізації майбутнього. Той факт, що кругом лід, скелі і -170 градусів, дослідників не бентежить.

Більше даних маємо отримати 2021 року, коли добудують нові телескопи. Крім того, вже з'явилися перші розмови про місію на Зірку Бернарда b.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...