З правозахисниці у РФ, яка зареєструвала у квартирі більше тисячі українських біженців, взяли підписку про невиїзд

Тетяна Котляр реєструвала в квартирі біженців з України, щоб ті змогли отримати російське громадянство.

У Росії з правозахисниці Тетяни Котляр, яка зареєструвала у себе в квартирі більше тисячі українських біженців, взяли підписку про невиїзд. З 26 грудня їй не можна залишати місто Обнінськ в Калузькій області. Про це повідомила в коментарі Радіо Свобода керівник організації "Громадське сприяння" Світлана Ганнушкіна, інформують Патріоти України.

Котляр реєструвала в квартирі біженців з України, щоб ті змогли отримати російське громадянство

Ганнушкіна пояснила, що переслідування правозахисниці почалося після того, як та сама попросила залучити її до кримінальної відповідальності згідно із законом про так звані "гумові квартири", який передбачає покарання за реєстрацію, оформлену на підставі свідомо неправдивих відомостей або документів. У коментарі "Ехо Москви" Ганнушкіна уточнила, що Котляр хоче привернути увагу до проблеми.

Видання нагадує, що в 2015 році правозахисницю, яка багато років реєструє у себе мігрантів з різних міст Росії та інших країн, вже притягували до відповідальності за положенням того ж закону. Тоді її оштрафували на 150 тис. рублів (зараз - близько 68 тис. грн), але амністували в залі суду.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...