За державну зраду: Суд заарештував соратника Медведчука без права внесення застави

Андрію Лесику - екс-депутату міськради Харкова, голові Харківської організації "Український вибір" Віктора Медведчука - обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання в СІЗО без права застави, повідомляють Патріоти України.

Як доповіла прес-секретар прокуратури Віта Дубовик, затриманого в Луганській області екс-депутата Харківської міськради VI-VII скликань заарештовано до 6 лютого 2018 року. Лесику оголошено підозру у ч. 2 ст. 110 КК України - "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади".

Як відомо, екс-депутат Харківської міськради від партії "Відродження" Андрій Лесик був затриманий і доставлений до суду 15 грудня.

За словами помічника Лесика Геннадія Соколова, той перебував на стаціонарному лікуванні у Луганській області і був затриманий, коли "відпросився, щоб привітати цивільну дружину з днем народження і приїхав до неї".

За даними прокуратури, докази провини Лесика є, також він тривалий час перебував у розшуку і переховувався від правоохоронців.

Лесик - глава Харківської організації "Український вибір" Віктора Медведчука. Під час сесій Харківської міськради він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі.

9 травня на Меморіалі Слави в Харкові Лесик з'явився з георгіївською стрічкою. В результаті сталася бійка між проукраїнськими активістами і їх опонентами. Лесика позбавили депутатського мандата як проросійського депутата-піарника, який "не виправдав довіру партії".

"Великий красень, дуже агресивний": В Одесі рідкісна змія покусала директора зоопарку (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 12:29

В Одесі червонокнижна змія заповзла у житловий сектор та покусала директора Одеського зоопарку, який її ловив, інформують Патріоти України. Як розповів директор звіринця Ігор Біляков, вчора йому зателефонували співробітники ДСНС та розповіли, що на тер...

"Мікровампіри": Вчені розповіли про істот, які харчуються людською кров'ю

четвер, 18 квітень 2024, 12:14

Вчені провели дослідження та підтвердили існування організмів на Землі, які наділені характеристиками вампірів. Йдеться про бактерії, які живляться людською кров’ю. Про це інформує Daily Mail, передають Патріоти України. Як свідчить дослідження вчених ...